Νεκροί είναι και οι 6 δράστες της διπλής επίθεσης στο Ιράν, για την οποία ανέλαβε την ευθύνη ο ISIS. Τουλάχιστον 12 τα θύματα και 35 τραυματίες από την επίθεση μέσα στο Ιρανικό Κοινοβούλιο ( 7 νεκροί ) και την ένοπλη επίθεση στο μαυσωλείο του Χομεϊνί (5 νεκροί). Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες οι έξι δράστες της επίθεσης  είναι νεκροί και η επίθεση έλαβε τέλος.

Η κυβέρνηση του προέδρου του Ιράν, Hassan Rouhani, κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ένας δημοσιογράφος και cameraman της RT είναι κρατούμενος από την ιρανική αστυνομία, σύμφωνα με δηλώσεις του τηλεοπτικού φορέα.

Επίθεση στο Κοινοβούλιο

Τα κρατικά Mέσα Eνημέρωσης ανέφεραν ότι ένοπλοι έκαναν έφοδο στο κτίριο του Κοινοβουλίου στην Τεχεράνη και ξεκίνησαν να πυροβολούν ανεξέλεγκτα. Τουλάχιστον ένας επιτιθέμενος πυροδότησε μια βόμβα αυτοκτονίας. Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 25 τραυματίστηκαν εκεί, ανέφερε το πρακτορείο FARS.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων TASNIM, οι δράστες εισήλθαν στο κοινοβούλιο από την κύρια είσοδο φορώντας γυναικεία ρούχα.

Την ίδια στιγμή Ταυτόχρονα, ένας ένοπλος και ένας βομβιστής αυτοκτονίας επιτέθηκαν στο μαυσωλείο Ayatollah Khomeini στα νότια προάστια της ιρανικής πρωτεύουσας. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 10 τραυματίστηκαν στο ναό, σύμφωνα με το πρακτορείο FARS.

Μια γυναίκα συνελήφθη μετά την επίθεση στο μαυσωλείο, αναφέρει το  Fars, προσθέτοντας ότι ένας άλλος εισβολέας βρίσκεται περικυκλωμένος από αξιωματικούς ασφαλείας.

χάρτης επίθεση Ιράν

Το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim επικαλούμενο πηγές από το εσωτερικό του κοινοβουλίου, μεταδίδει ότι 7 άτομα έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση ενόπλων στο ιρανικό κοινοβούλιο.

Ιράν πυροβολισμοί Κοινοβούλιο 7/6

Σοκαριστικό βίντεο μέσα από την Ιρανική Βουλή

https://twitter.com/alalam_news/status/872398475484430337

Δεύτερη επίθεση σε λίγα λεπτά

Την ίδια στιγμή, ένοπλοι άνοιξαν πυρ στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί στη νότια Τεχεράνη. Συγκεκριμένα, δύο ένοπλοι πυροβόλησαν εναντίον όσων βρίσκονταν στον χώρο, ενώ ένα τρίτο άτομο πυροδότησε γιλέκο με εκρηκτικά.

Η δεύτερη έκρηξη συνέβη στο μαυσωλείο του Ιμάμ Χομεϊνί στην ιρακινή πρωτεύουσα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη των επιθέσεων.

Αστυνομικοί σπεύδουν στο μαυσωλείο του Χομεϊνί:

Η στιγμή της έκρηξης στο μαυσωλείο του Χομεϊνί

Το κεφάλι του βομβιστή αυτοκτονίας μετά την έκρηξη στο μαυσωλείο Χομεϊνί

το κεφάλι του βομβιστή στο Ιράν

βομβιστής από την επίθεση στο Ιράν

Φωτογραφίες έξω από το κοινοβούλιο του Ιράν μετά την επίθεση

Photo: © Vladimir Fedorenko / Sputnik