Ένοπλη επίθεση πραγματοποιήθηκε στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Τουρκία το πρωί της Τετάρτης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τη ζωή του έχει χάσει ένα άτομο.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος επισημαίνουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης τα οποία επισημαίνουν πως δύο άτομα επιχείρησαν να εισέλθουν στην ισραηλινή πρεσβεία.

Συγκεκριμένα το δίκτυο NTV επισημαίνει πως όλα ξεκίνησαν όταν τα δύο άτομα προσπάθησαν να μπουν στην πρεσβεία που βρίσκονται στην Άγκυρα. Τότε,  το ένα απ’ αυτά τραυματίσθηκε και εξουδετερώθηκε.

Το CNN Turk, αναφέρει πως πραγματοποιήθηκε απόπειρα επίθεσης με μαχαίρι στην είσοδο της πρεσβείας στην Άγκυρα και πως ο δράστης πυροβολήθηκε στο πόδι.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο άνδρας φώναζε «Ο Θεός είναι μεγάλος» λίγο πριν πυροβοληθεί και συλληφθεί από Τούρκους στρατιώτες.

Να σημειωθεί πως εκπρόσωπος της ισραηλινής πρεσβείας στο Λονδίνο μίλησε για το επεισόδιο το οποίο επιβεβαίωσε και τόνισε «αποφεύχθηκε η απόπειρα του δράστη να εισέλθει στο κτίριο της πρεσβείας».

Απορρίπτει η Τουρκία το ενδεχόμενο τρομοκρατίας:

Με ανακοίνωση του γραφείου του κυβερνήτης της Άγκυρας απορρίπτεται το ενδεχόμενο η επίθεση να σχετίζεται με τρομοκρατία.

Η σχετική ανακοίνωση επισημαίνει πως πρόκειται «για ένα ψυχικά διαταραγμένο 41χρονο δράστη που επιτέθηκε με μαχαίρι στην ισραηλινή πρεσβεία στην Άγκυρα»