Πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο εμπορικό κέντρο OEZ -Olympia-Einkaufszentrum στο Μόναχο αφήνοντας άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό νεκρών και τραυματιών. Το συμβάν επιβεβαίωσε η γερμανική αστυνομία.

Monaxo

Το εμπορικό κέντρο έχει εκκενωθεί, ενώ υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον 15 νεκρούς και τραυματίες, χωρίς, ωστόσο, να έχουν επιβεβαιωθεί οι εν λόγω πληροφορίες.

Το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο αστυνομική πηγή μιλάει για έναν επιβεβαιωμένο νεκρό και 10 τραυματίες.

Πάντως και η Αστυνομία επιβεβαίωσε την ύπαρξη νεκρών, χωρίς να μιλήσει με αριθμούς.

Το REUTERS μεταδίδει πως ο Βαυαρός ΥΠΕΣ έκανε λόγο για 3 νεκρούς επιβεβαιωμένους.

Γερμανια

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν σπεύσει στην περιοχή, ενώ μέχρι στιγμής τα αίτια είναι άγνωστα. Προς το παρόν δεν μπορεί κανείς να πει εάν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Αστυνομικές πηγές αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν παραπάνω από ένας δράστης, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως προς το παρόν δεν έχει γίνει καμία σύλληψη. Την ίδια στιγμή οι Αρχές παραδέχονται πως δεν γνωρίζουν πού είναι οι ένοπλοι.

Η Αστυνομία επιβεβαίωσε το συμβάν και κάλεσε τους πολίτες  να μην πλησιάσουν στο σημείο και να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Ο ένοπλος άνοιξε πυρ σε καφέ και στο μετρό στο εμπορικό κέντρο. Το μετρό παραμένει κλειστό, ενώ υπάρχουν αναφορές πως έχει κλείσει ολόκληρη το μεταφορικό δίκτυο του Μονάχου.

Παράλληλα, διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν νέους πυροβολισμούς κοντά σε μετρό στο Μόναχο, χωρίς όμως να έχει επιβεβαιωθεί η πληροφορία.

Θυμίζουμε πως πριν από λίγες ημέρες ένας τζιχαντιστή επιτέθηκε με τσεκούρι σε τρένο στη Γερμανία.

Βίντεο απ’τη στιγμή της επίθεσης:

https://www.youtube.com/watch?v=rY5ag-8_bjg

https://www.youtube.com/watch?v=-Kz06HCuLsg