Μεγάλη φωτιά ξέσπασε απ΄το βράδυ του Σαββάτου στο Λος Άντζελες. Εκκενώθηκαν εκατοντάδες κατοικίες, ενώ σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες. «Η πιο εκτεταμένη πυρκαγιά στην ιστορία του Λος Άντζελες».

Τρία σπίτια κάηκαν ολοσχερώς, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική ενώ περισσότερες από 300 κατοικίες έχουν εκκενωθεί στο προάστιο Μπέρμπανκ. Ακόμη 180 εστίες εκκενώθηκαν στο Λος Άντζελες και στιν γειτονικό δήμο, Γκλέντεϊλ.

Ο δήμαρχος του Λος Άντζελες Eric Garcetti σε συνέντευξη τύπου δήλωσε πως η «Tuna (όπως ονομάστηκε η πυρκαγιά» έχει ήδη καταστρέψει περισσότερα από 20.000 στρέμματα και πρόκειται για την πιο εκτεταμένη πυρκαγιά στην ιστορία του Λος Άντζελες».

https://twitter.com/EPN473/status/903762107950276608?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.newsit.gr%2Fkosmos%2Fkatakaiei-ta-panta-fotia-sto-los-antzeles-ekkenothikan-pano-apo-500-spitia-pics-vid%2F2204151%2F

Περισσότεροι από 500 πυροσβέστες έχουν κινητοποιηθεί για να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά ενώ η περιοχή αναμένεται να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής, μεγάλη ανησυχία αποτελεί ο άνεμος και ο καιρός.

Ο ασταθής καιρός είναι η πρώτη μας πρόκληση. Αν δεν υπάρχει άνεμος, είναι μια σχετικά εύκολη πυρκαγιά. Αλλά όταν ο άνεμος αλλάζει, αλλάζει τις προτεραιότητές μας, επειδή άλλες ιδιοκτησίες τίθενται σε κίνδυνο