Ευθείες κατηγορίες εναντίον του προκατόχου του, Barack Obama, εξαπέλυσε ο Donald Trump. Ο Αμερικανός Πρόεδρος κατηγορεί τον B. Obama ότι κρύβεται πίσω απ’ τις διαδηλώσεις εναντίον του αλλά και τις διαρροές πληροφοριών από τις υπηρεσίες ασφαλείας στα ΜΜΕ.

Ειδικότερα, ο Donald Trump μίλησε ανοιχτά για τον Barack Obama, λέγοντας πως εκείνος ευθύνεται τόσο για τη διοργάνωση μαζικών διαμαρτυριών εναντίον του σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ, όσο και τις πληροφορίες οι οποίες έχουν διαρρεύσει απ’ τις υπηρεσίες ασφαλείας στον Τύπο.

Πιστεύω ότι ο πρόεδρος Obama είναι πίσω από όλο αυτό, γιατί άνθρωποί του είναι οπωσδήποτε πίσω από αυτό. Έτσι είναι η πολιτική

Ο Ρεπουμπλικανός Πρόεδρος συνέχισε λέγοντας πως πολλές απ’ τις διαρροές προέρχονται απ’ την ομάδα του B. Obama και «πολλές από αυτές είναι σοβαρότατες σε επίπεδο εθνικής ασφάλειας, αλλά έτσι είναι η πολιτική και πιστεύω ότι θα συνεχιστούν».

Κληθείς ν’ απαντήσει κατά πόσον η υπονόμευση του κάθε προέδρου από τον προκάτοχό του αποτελεί θεσμό, στην οποία σημείωνε ότι ο Bill Clinton δεν υπονόμευε τον George Bush τον νεότερο, ούτε ο G. Bush τον διάδοχό του, B. Obama, ο κ. Trump απάντησε: «Δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς τι γινόταν στο παρασκήνιο».

Photo: JIM WATSON/AFP/GETTY IMAGES