Ψηφοφορία για τα πυρηνικά της Μεγάλης Βρετανίας ζητάει ο Κάμερον καθώς όπως τόνισε δεν πρόκειται να αφήσει την απόφαση αυτή στον διάδοχό του.

Για την ανανέωση των τεσσάρων πυρηνικών υποβρυχιων θα διεξαχθεί ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο στις 18 Ιουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση που έκανε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον στα πλαίσια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Βαρσοβία.

Η πυρηνική αποτροπή εξακολουθεί να είναι απαραίτητη κατά τη γνώμη μου, όχι μόνο για την ασφάλεια της Βρετανίας, αλλά όπως οι σύμμαχοί μας αναγνωρίζουν σήμερα εδώ, για τη συνολική ασφάλεια του ΝΑΤΟ

Ο Κάμερον υπογράμμισε πως δεν πρόκειται να αφήσει αυτή τη τόσο σημαντική απόφαση στον διάδοχό του, λέγοντας ότι η αντικατάσταση του γερασμένου στόλου των τεσσάρων υποβρυχίων που φέρουν πυρηνικές κεφαλές πρέπει να γίνει «πέραν πάσης αμφιβολίας».

Ο κ. Κάμερον δήλωσε, μάλιστα, πως ο Αμερικάνος Πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, του είπε πως η Βρετανία θα πρέπει να συνεχίσει να είναι ένας αξιόπιστος, ισχυρός σύμμαχος εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Photo:Aris Oikonomou / SOOC