Ψηφίζονται το απόγευμα της Παρασκευής οι εκκρεμότητες των προαπαιτούμενων απ’ την Ολομέλεια της Βουλής, με στόχο η Κυβέρνηση να πάει στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, έχοντας εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις της.

Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης εξέφρασαν την απόλυτη αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο να κατατεθούν με τη μορφή τροπολογιών τα εναπομείναντα προαπαιτούμενα μέτρα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε πως θ’ αποχωρήσει απ’ την συζήτηση για τα νέα μέτρα.

Οι συνολικά πέντε τροπολογίες κατατέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο νομοσχέδιο για την «Κύρωση της τροποποιημένης συμφωνίας για την ίδρυση της Γενικής Επιτροπής Αλιείας για τη Μεσόγειο».

Η Ολομέλεια ξεκίνησε στις 10 το πρωί, με τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Αλιεία, στο οποίο εντάσσονται οι τροπολογίες. Ο προγραμματισμός ορίζει τη λήξη της συζήτησης στις 17:00 με στόχο έως τις 18:00 να έχουν ολοκληρωθεί οι ονομαστικές ψηφοφορίες, εφόσον υποβληθούν αντίστοιχα αιτήματα.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, καθώς η σημερινή συνεδρίαση αναμένεται θυελλώδης,

Οι τροπολογίες ορίζουν:

  • Το αφορολόγητο και τον τρόπο υπολογισμού του
  • Τις συλλογικές συμβάσεις με διορθώσεις των σχετικών αποσπασμάτων της αιτιολογικής έκθεσης και ενδεχομένως του σχετικού άρθρου του πρόσφατα ψηφισμένου μνημονίου
  • Τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς
  • Το συνταξιοδοτικό
  • Και τα οικονομικά των κομμάτων