Το ότι οι άνθρωποι λέμε ψέματα είναι ευρέως γνωστό. Και όποιος σκεφτεί ότι δεν έχει πει ψέματα στη ζωή του, μόλις είπε το μεγαλύτερο ψέμα που θα μπορούσε (ινσέψιον ένα πράγμα). Γενικά σου έχουμε μιλήσει για τα ψεματάκια που λένε άντρες και γυναίκες, αλλά και για το κοινό τους ψεματάκι. Αυτό που δεν σου έχουμε πει μέχρι τώρα, είναι πως να καταλάβεις αν σου λέει ψέματα ο συνομιλητής σου, χωρίς καν να μιλήσεις!

Για να έχουμε γίνει μετρ του είδους, σκέψου πόσα έχουμε ακούσει! Για να βάλουμε, όμως και εσένα στο παιχνίδι , θα πρέπει να σε ενημερώσουμε πως μπορείς και εσύ να ανακαλύψεις, αν ο συνομιλητής σου ψεύδεται… μόνο και μόνο από την γλώσσα του σώματός του, αρκεί να ξέρεις να διαβάζεις, τα σημάδια.

Δες τι πρέπει να παρατηρήσεις, για να δεις αν μιλάς με τον Πινόκιο!

  • Η στάση του σώματος του δεν έχει κατεύθυνση σε εσένα. Δώσε ιδιαίτερη έμφαση στα πέλματα του. Αν τα πέλματα του δεν έχουν φορά προς εσένα αλλά προς το υπερπέραν οι πιθανότητες να σου λέει παραμύθια τηςΧαλιμάς είναι μεγάλη. Μπορεί όμως και απλά να μην ενδιαφέρεται που μιλάει μαζί σου και να προσπαθεί να ξεφύγει!
  • Αλλάζει ξαφνικά στάση στο σώμα του. Δεν λέμε να μην βολεύεται και να αλλάζει αλλά αν από εκεί που ήταν χαλαρός τον δεις να τσιτώνεται, να βάζει τα χέρια σταυρωμένα μπροστά στο στήθος ή να τρίβει τις παλάμες του και να παίζει με τα δάχτυλα του, τότε ναι σου λέει ψέματα… ή την μισή αλήθεια!
  • Κινείται πιο νευρικά στη διάρκεια της συζήτησης. Έρχεται πιο κοντά σου από ότι συνήθως, τρέμει το πόδι του. Όλα αυτά είναι ενδείξεις ότι κρύβει την αλήθεια και ανησυχεί μην  το καταλάβεις!
  • Το ψεύτικο χαμόγελο, όταν δεν δικαιολογείται να το έχει. Δηλαδή σου λέει ότι χτύπησε ο σκύλος του και πρέπει να τον πάει στο κτηνιατρείο και χαμογελάει. Σου φαίνεται λογικό; Όχι! Το χαμόγελο δημιουργείται ασυνείδητα, καθώς από την νευρικότητα που λέει ψέματα συσπώνται οι μύες του προσώπου!
  • Αποφεύγει να σε κοιτάει στα μάτια. Αν σε κοιτάξει στα μάτια ακόμα και αν έχει καταφέρει μέχρι εκείνη τη στιγμή να κρύψει όλα τα παραπάνω, θα σπάσει και θα τα κάνει όλα μαζί! Γι αυτό αι αποφεύγει την οπτική επαφή!

Τώρα, αν δεν κάνει τίποτα από όλα αυτά και σου λέει ψέματα, σκέψου να παραβλέψεις το γεγονός πως δεν είναι ειλικρινής απέναντι σου και να του προτείνεις να ακολουθήσει ένα επάγγελμα που το ψέμα είναι σύμμαχος… δεν θα σου πούμε ποια είναι αυτά, μπορείς να σκεφτείς κάποια μόνος σου!