Πρωτοφανής στήριξη Schäuble σε Ελλάδα και «καρφιά» για το ΔΝΤ

LIKE US ON FACEBOOK

Σε μια κίνηση που δεν μας έχει συνηθίσει προχώρησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, W. Schäuble, δείχνοντας στήριξη προς την Ελλάδα και αφήνοντας αιχμές εναντίον του ΔΝΤ.

Σχολιάζοντας τις προβλέψεις του Ταμείου για τα πρωτογενή πλεονάσματα στην Ελλάδα, ο Γερμανός Υπουργός υποστήριξε πως οι προβλέψεις της Κυβέρνησης για την ελληνική οικονομία είναι πιο ρεαλιστικές από εκείνες του ΔΝΤ, αφήνοντας για ακόμα μια φορά αιχμές εναντίον του Ταμείου για τις λάθος εκτιμήσεις του στο παρελθόν.

Ο κ. Schäuble εμφανίστηκε αισιόδοξος για επίτευξη συμφωνίας με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, σε δηλώσεις του λίγο πριν την έναρξη της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον.

Ο ίδιος σημείωσε για ακόμα μια φορά την πιθανότητα μετατροπής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σε ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο βραχυπρόθεσμα, επιθυμία την οποία είχε εκφράσει και στο παρελθόν.

Τέλος, ο κ. Schäuble εξέφρασε την άποψη πως τα νέα προγράμματα για τη στήριξη μελών της Ευρωζώνης θα πρέπει να συνάπτονται χωρίς τη συμμετοχή του διεθνούς χρηματοοικονομικού οργανισμού και να τελούν μόνον υπό ευρωπαϊκή αιγίδα.

Θυμίζουμε πως στην αναθεωρημένη έκθεσή του το ΔΝΤ αναφέρει ότι ο δημοσιονομικός στόχος του 2018 για πλεόνασμα 3,5% δεν θα επιτευχθεί, ενώ για την κρίσιμη περίοδο 2019-2021 το Ταμείο εξακολουθεί να πιστεύει ότι το πλεόνασμα δεν θα ξεπεράσει το 1,5%.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved