Πρωτοφανή επεισόδια εκτυλίχθηκαν την Τρίτη στο δικαστήριο, όπου σε εξέλιξη βρίσκονταν η δίκη της Χρυσής Αυγής. Η αίθουσα παραλίγο να μετατραπεί σε ρινγκ με πρωταγωνιστές τα μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης και αντιεξουσιαστές. Από την ένταση δεν έλειψαν οι βρισιές και τα ιδιαιτέρως κακά σχόλια με αποδέκτη τη μητέρα του Παύλου Φύσσα.

Η κατάσταση έφτασε εκτός ορίων όταν οι εμπλεκόμενοι προχώρησαν ακόμη σε ρίψη αντικειμένων η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της αστυνομίας.

Σημειώνεται, πως από νωρίς το πρωί της Τρίτης δεκάδες μέλη αντιφασιστικών και αντιεξουσιαστικών οργανώσεων είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο, όπου και θα πραγματοποιούνταν η εξέταση των μαρτύρων για την υπόθεση της επίθεσης χρυσαυγιτών στο στέκι «Αντίπνοια», στα Πετράλωνα.

Αφορμή των επεισοδίων ήταν η κατάθεση μάρτυρα, ο οποίος ζήτησε να παραστούν στο δικαστήριο και άλλοι σύντροφοί του, στους οποίους όπως είπε δεν επετράπη η είσοδος αν και υπήρχαν κενές θέσεις μέσα στη δικαστική αίθουσα και σε αντίθεση με τα μέλη της Χρυσής Αυγής, που τους επιτράπηκε να παραστούν στο δικαστήριο.

Έντονη ήταν η αντίδραση των χρυσαυγιτών οι οποίοι άρχισε να φωνάζουν  συνθήματα όπως «αίμα τιμή Χρυσή Αυγή» και «που@@@@ς γιοι αναρχικοί».

Οι αντιεξουσιαστές τους απάντησαν φωνάζοντας κι εκείνοι συνθήματα.

Εντός της αίθουσας βρίσκονταν η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα. Σύμφωνα με πληροφορίες ένα μέλος της Χρυσής Αυγής φώναξε στην μητέρα του θύματος «Που είναι τώρα ο Παύλος;».

Λόγω των επεισοδίων, το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση του η οποία θα πραγματοποιηθεί εκ νέου την Πέμπτη.

Ανακοίνωση για τα σοβαρά επεισόδια που προκλήθηκαν στην δίκη της Χρυσής Αυγής εξέδωσε το Ποτάμι:

«Οι μάσκες των νεοναζιστών έπεσαν. Με τις πρωτοφανείς προκλήσεις τους αποδεικνύουν πόσο αλλεργικοί είναι στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών. Μόνο ντροπή προκαλεί η πρωτοφανής συμπεριφορά τους, που δεν σεβάστηκαν ούτε την αίθουσα του Δικαστηρίου στο οποίο δικάζονται! Ντροπή και θλίψη που αυτό το κόμμα κάποιοι Έλληνες πολίτες έστειλαν δυστυχώς στη Βουλή. Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία ούτε για αυτούς. Με αυτούς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θέλει να έχει διαύλους; Αυτοί, πιστεύει αλήθεια, ότι μπορούν να αλλάξουν;».