Πρώτο debate μεταξύ Χίλαρι Κλίντον και Μπέρνι Σάντερς. Για τα καλά μπήκαν στη μάχη για την διεκδίκηση του χρίσματος των Δημοκρατικών οι Χίλαρι Κλιντον και Μπέρνι Σάντερς με το πρώτη τους κοινή εμφάνιση σε τηλεοπτικό πλατό. Οι δυο τους έδειξαν να έχουν συμφωνία σχετικά με τις ανισότητες που υπάρχουν στην αμερικανική κοινωνία.

“Οι πλούσιοι πληρώνουν πάρα πολύ λίγο και η μεσαία τάξη πληρώνει πάρα πολύ”, είπε η Χίλαρι Κλίντον. Η Χίλαρι Κλίντον υποσχέθηκε ότι θα δώσει γερή μάχη ενάντια στις ανισότητες ώστε να μπορεί κάθε πατέρας να πει στην κόρη τους “Μπορείς και εσύ να γίνεις Πρόεδρος όταν μεγαλώσεις”.

Ο Μπέρνι Σάντερς από την πλευρά του μετρούσε τις κρίσεις άνευ προηγουμένου, τονίζοντας πως “Το σύστημά μας της προεκλογικής χρηματοδότησης είναι διεφθαρμένο και αποδυναμώνει την αμερικανική δημοκρατία”.

Η Χίλαρι Κλίντον στοχεύει στο να πείσει τους Δημοκρατικούς πως με εκείνη μπορούν να ελπίζουν σε μια τρίτη συνεχόμενη θητεία στο Λευκό Οίκο, η οποία αν γίνει, θα είναι και η πρώτη φορά μετά το Β’ Π.Π.