Πρωτιά πωλήσεων για την TOYOTA, την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία η οποία κατάφερε να εκθρονίσει κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2015 τη γερμανική Volkswagen, σύμφωνα με πρόσφατες δημοσιευμένες πληροφορίες.

Από τον Ιανουάριο ως τον Σεπτέμβριο, η Toyota σημείωσε πωλήσεις άνω των 7,49 εκ. αυτοκινήτων έναντι 7,43εκ. της Volkswagen, η οποία δεν είχε ακόμα επηρεαστεί απ’το σκάνδαλο με τις λανθασμένες τιμές ρύπων.

Πτώση ωστόσο σημείωσαν στις πωλήσεις τους και οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες. Στην περίπτωση της Toyota, η πτώση αυτή εξηγείται από μείωση πωλήσεων της τάξης του 7,8% στην Ιαπωνία, ενώ στην περίπτωση της Volkswagen η πτώση οφείλεται στην αστάθειας ορισμένων αγορών, όπως της Κίνας και της Βραζιλίας.

Αναφορικά με το σκάνδαλο του επίμαχου λογισμικού το οποίο παραποιούσε τα αποτελέσματα των μετρήσεων στους ελέγχους για την εκπομπή ρύπων, το οποίο όπως παραδέχθηκε η Volkswagen είχε εγκαταστήσει σε 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα στον κόσμο, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας, δηλώνει πως προς το παρόν δεν παρατηρεί μείωση στις πωλήσεις αυτοκινήτων VW, την ίδια στιγμή που αναλυτές υποστηρίζουν πως οι αντιπροσωπίες Volkswagen συναινούν σε μεγάλες εκπτώσεις προς τους πελάτες,προκειμένου να διατηρηθούν σε υψηλά ποσοστά οι παραγγελίες.

Η VW αναδείχθηκε πρώτη στις πωλήσεις στο τέλος του πρώτου εξαμήνου έπειτα από την πώληση 5,4 εκ. αυτοκινήτων, έναντι των 5,02 εκ. της Toyota. Παρά τις όποιες δυσκολίες στην Ιαπωνία, η ιαπωνική εταιρεία μπορεί πια να προσβλέπει σε διατήρηση της πρωτιάς της συνολικά για το έτος.