Έπειτα από τη σύλληψη των δύο υπόπτων τζιχαντιστών, οι οποίοι συνελήφθησαν πρόσφατα στην Αλεξανδρούπουλη, από άνδρες των αστυνομικών δυνάμεων της ομάδας ΔΙΑΣ, έρχονται οι πρώτες δηλώσεις ενός εκ των δύο ατόμων στον αρμόδιο ανακριτή.

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης: “Πρόκειται για έναν 29χρονο Σουηδό υπήκοο και έναν 20χρονο υπήκοο Υεμένης, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, δύο μαχαίρια, με μήκος λάμας 32 και 23 εκατοστών και αορτήρας πολεμικού όπλου”.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο φερόμενος ως τζιχαντιστής, στον ανακριτή:

“Mε το φίλο που ταξιδεύαμε μαζί είχαμε γνωριστεί στη Σουηδία σε ένα τζαμί. Έχουμε ίδια ενδιαφέροντα και κυρίως μας ενώνει η πίστη στο Θεό. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω πως είναι δυνατόν να με κρατάτε για δυο μαχαίρια. Νόμιζα ότι είστε δημοκρατικό κράτος. Με κρατάτε λόγω του παρελθόντος μου. Δεν έχω να σας πω τίποτε άλλο. Ούτε που μείναμε ούτε με ποιους μιλήσαμε στην Ελλάδα. Δεν αρνούμαι ότι ήθελα να πάμε στην Τουρκία για τουρισμό”.

Σύμφωνα με πληροφορίες των ελληνικών Αρχών, τα κινητά τηλέφωνα των δύο φερόμενων ως τζιχαντιστών ερευνώνται και μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί επαφές τουρκικών ονομάτων, ενώ τα δύο άτομα έχουν διαγράψει από το ιστορικό κλήσεων τις πιο πρόσφατες συνομιλίες τους.

Σημειώνεται πως οι στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθούν πιθανότατα την Τρίτη οι δύο αλλοδαποί άνδρες, 29 και 20 ετών που συνελήφθησαν και κρατούνται από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στην Αλεξανδρούπολη.