Οι πρωταγωνιστές των γαλλικών εκλογών διασταυρώνουν τα ξίφη τους

LIKE US ON FACEBOOK

Τα ξίφη τους διασταυρώνουν οι πρωταγωνιστές των γαλλικών εκλογών σήμερα, Δευτέρα, στο πρώτο προεκλογικό τηλεοπτικό debate. Στο debate θα αναμετρηθούν οι πέντε βασικοί υποψήφιοι, οι οποίοι θα επιχειρήσουν, ο καθένας με τον τρόπο του, να δείξουν την ειδοποιό διαφορά τους απ’ τους υπόλοιπους και να πείσουν τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους.

Τα δύο φαβορί, ο Emmanuel Macron και η Marine Le Pen, αναμένεται να μπουν στο στόχαστρο των συνυποψηφίων τους Francois Fillon, Benoit Hamon και Jean-Luc Mélenchon.

Οι υπόλοιποι έξι υποψήφιοι, οι οποίοι λαμβάνουν μικρά ποσοστά και δεν αναμένεται να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκλογική διαδικασία, δεν θα συμμετάσχουν στο debate.

Ποια είναι τα θέματα που θα τεθούν επί τάπητος στο debate;

  • «Ποιο κοινωνικό μοντέλο;»
  • «Ποιο οικονομικό μοντέλο;»
  • «Ποια η θέση της Γαλλίας στον κόσμο;»

Αρχικά, όμως, ο κάθε υποψήφιος θα περιγράψει «τον Πρόεδρο που θέλει να είναι» μέσα σε 1,5 λεπτό.

Θυμίζουμε ότι ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών είναι στις 23 Απριλίου και ο δεύτερος στις 7 Μαΐου.

Σημειώνεται ότι οι αναλυτές εκτιμούν πως το 40% των ψηφοφόρων «ενδέχεται ακόμη να αλλάξουν άποψη».

Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης οι τρεις επικρατέστεροι

Οι τρεις επικρατέστεροι υποψήφιοι – Macron, Le Pen, Fillon- είναι αντιμέτωποι, εκτός από τους Γάλλους ψηφοφόρους, και με την Δικαιοσύνη, καθώς εκκρεμούν σε βάρος τους δικαστικές υποθέσεις.

Ο Fillon κατηγορείται για τις εικονικές θέσεις απασχόλησης μελών της οικογένειάς του, η Le Pen για εικονικές θέσεις απασχόλησης και παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας και ο Macron για ευνοιοκρατία σχετικά ένα ταξίδι που πραγματοποίησε τον Ιανουάριο του 2016.

Photo: REUTERS/Pascal Rossignol
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved