Την πρόταση για πρόστιμα ανάλογα με το εισόδημα για παραβάσεις του ΚΟK και «κοινωνική θητεία» σε όσους γίνονται η αιτία πρόκλησης κάποιου τροχαίου ατυχήματος, έκανε ο υφυπουργός Μεταφορών, Ν. Μαυραγάνης. 

Η «κοινωνική θητεία» αφορά όσους γίνονται η αιτία πρόκληση κάποιου θανάσιμου ατυχήματος, αλλά και πρόστιμα με βάση το εισόδημα για όσους παραβιάζουν τον ΚΟΚ.

Μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή την Πέμπτη, ο κ. Μαυραγάνης δήλωσε ότι, πριν από περίπου ένα μήνα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής είχε κάνει την πρόταση να υπάρξει διάταξη στον Ποινικό κώδικα, η οποία θα φορά την «κοινωνική θητεία» για όσους προκαλούν τροχαία ατυχήματα με σωματικές βλάβες.

Μετά την εργασία τους να προσφέρουν στην απάλειψη του πόνου προσφέροντας κοινωνική εργασία

Τι ισχύει για τα πρόστιμα;

Όσον αφορά τα πρόστιμα ο Υφυπουργός ανάφερε ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει μια αναλογική επιβολή τους, σύμφωνα με το εισόδημα.

Ένα πρόστιμο 30 ή 50 ευρώ δεν έχει την ίδια επίπτωση σε ένα εισόδημα 10.000 ευρώ όπως σε ένα εισόδημα 50.000 ή 100.000 ευρώ

Ο κ. Μαυραγάνης τόνισε, ότι την πρότασή του θα την παρουσιάσει αναλυτικά στις 28 Μαρτίου σε ειδική επιτροπή του ΟΗΕ στη Μάλτα.