Είναι γνωστό πως είναι δύσκολο να είσαι αδύνατος και γυμνασμένος. Ο στόχος θέλει χρόνο για να επιτευχθεί. Θέλει προσπάθεια και σωστές επιλογές. Δυστυχώς, ορισμένες αντιλήψεις μας απομακρύνουν από τον τελικό στόχο.

Υπάρχουν 4 συνήθειες που νομίζουμε πως μας αδυνατίζουν όμως έχουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα:

Κόψε τους υδατάνθρακες, χάσε βάρος

Για να καταφέρεις να κάψεις θερμίδες, ιδιαίτερα όταν ασκείσαι, ο οργανισμός θα πρέπει να έχει λάβει τις απαραίτητες θερμίδες. Χωρίς τους υδατάνθρακες οι αποθήκες ενέργειας θα αδειάσουν και έτσι ο οργανισμός δεν θα κάψει θερμίδες ή δεν θα κάψει τις επιθυμητές θερμίδες. Οι υδατάνθρακες είναι απαραίτητη για να αποδώσει η σκληρή γυμναστική.υδατάνθρακες ψωμί

Η εκτεταμένη μέτρια άσκηση καίει περισσότερες θερμίδες από την άσκηση υψηλής έντασης

Σίγουρα η απώλεια θερμίδων σχετίζεται με τον χρόνο που ασκείται κάποιος. Ωστόσο η μέτριας έντασης άσκηση δεν επιφέρει καύση θερμίδων για πολύ ώρα μετά την παύση της. Αντίθετα η έντονη άσκηση οδηγεί στην καύση θερμίδων για περισσότερο διάστημα αφού έχεις σταματήσει.

γυμναστική αρθρώσεις

Χάσε ένα κιλό την εβδομάδα κόβοντας 500 θερμίδες την ημέρα από το φαγητό που καταναλώνεις.

Αν οι θερμίδες που καταναλώνεις είναι πολύ λίγες τότε ο οργανισμός παύει να κάνει καύσεις. Ο οργανισμός είναι σχεδιασμένος για να επιβιώνει. Έτσι όταν παύει να δέχεται τροφή όσες θερμίδες καταναλώσεις τις αποθηκεύει αυτόματα καθώς χαμηλώνει τους ρυθμούς του μεταβολισμού. Επομένως αν κόψεις 300 θερμίδες θα χάσεις περισσότερο βάρος από το να έκοβες 500.θερμίδες

Σταμάτα να τρως μετά τις 6 μ.μ.

Ότι ώρα και να φας τα φαγητά περιέχουν τις ίδιες θερμίδες. Σημασία έχει να μην καταναλώνεις υπερβολικές ποσότητες. Έρευνες έδειξαν πως αν τρως το βράδυ υδατάνθρακες δεν αισθάνεσαι την επόμενη μέρα πείνα. Αντίθετα αν τους καταναλώνεις καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να παχύνεις.

Μην παγιδεύεσαι σε μύθους. Το μόνο που θα συμβεί είναι να χάσεις χρόνο από την προσπάθειά σου να αποκτήσεις το σώμα που ονειρεύεσαι. Μικρά και συχνά γεύματα βοηθούν στην βελτίωση του μεταβολισμού και την απώλεια βάρους.