«Τα Σκόπια κάνουν το δύσκολο έργο που δεν μπορεί να κάνει η Ελλάδα» λέει ο Αυστριακός ΥΠΕΞ και συνεχίζει να προκαλεί ζητώντας να κλείσει και η «Μεσογειακή οδός».

Μετά το κλείσιμο της «Βαλκανικής οδού» ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών ζητάει να γίνει το ίδιο και στη «Μεσογειακή οδό» ώστε να διακοπούν εντελώς οι προσφυγικές ροές προς την Κεντρική Ευρώπη από την Αλβανία και την Ιταλία.

Σχετικά με την παροχή βοήθειας από την Αυστρία στην ΠΓΔΜ ο Σεμπάστιαν Κουρτζ είπε πως «τα Σκόπια έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο να σταματήσουν τις ροές, εφόσον δεν το κάνει η Ελλάδα. Τα Σκόπια χρειάζονται τη βοήθειά μας με προσωπικό και εξοπλισμό».

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Σεμπάστιαν Κουρτζ, μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Bild , δήλωσε πως τα σύνορα θα παραμείνουν κλειστά για όσο χρονικό διάστημα παρατηρούνται μαζικές προσφυγικές ροές και θα ανοίξουν όταν αυτές σταματήσουν.

Το δουλεμπόριο δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί πλήρως, συνεπώς πρέπει να διασφαλίσουμε πως ότι κάνουμε τώρα στην βαλκανική οδό, να το κάνουμε και στην Ιταλία και στη μεσογειακή οδό, ώστε να μην υπάρχει τρόπος για να φθάσει κανείς την κεντρική Ευρώπη