Προφυλακίστηκαν το πρωί της Τρίτης κρίθηκαν οι δύο φερόμενοι τζιχαντιστές της Αλεξανδρούπολης οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη.

Οι δύο φερόμενοι τζιχαντιστές, οι οποίοι συνελήφθησαν στα ΚΤΕΛ Έβρου και δήλωναν πως είναι απλοί τουρίστες μεταφέρθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Αλεξανδρούπολης την Τρίτη. Μετά από την κατάθεση τους που διήρκεσε τρεις ώρες κρίθηκαν προφυλακιστέοι και μεταφέρθηκαν ξανά Αστυνομικό Τμήμα Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα παραμείνουν στο αστυνομικό τμήμα μέχρι να μεταφερθούν στις φυλακές που βρίσκονται στην Κομοτηνή.

Στην κατάθεση του τόνισαν πως είναι είναι ισλαμιστές, αλλά ξεκαθάρισαν ότι είναι υποστηρικτές μόνο της καλής πλευράς του Ισλάμ. Αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με τρομοκρατικές επιθέσεις και επισήμαναν πως στην Ελλάδα ήρθαν για να κάνουν διακοπές.

Όταν ο ανακριτής τους ρώτησε για τα μαχαίρια που βρέθηκαν επάνω τους υποστήριξαν πως τα αγόρασαν από πλανόδιο πωλητή στο κέντρο της Αθήνας.

Οι δύο συλληφθέντες είχαν πει στις αρχές ότι το χωριό Πέπλος ήταν ο προορισμός τους και σημείωσαν πως εάν είχαν σκεφτεί ότι τα μαχαίρια θα τους προκαλούσαν τέτοιο μπλέξιμο, δεν θα τα είχαν φέρει μαζί τους.

Ο 29 χρονος από τη Βοσνία που είχε Σουηδικό διαβατήριο είχε συλληφθεί και το 2005 στη χώρα του, όταν βρέθηκε στην οικία του ποσότητα εκρηκτικών υλών και ζώνη που χρησιμοποιούν οι βομβιστές – καμικάζι.