Πρεμιέρα Πανελληνίων σήμερα με Νεοελληνική Γλώσσα, ενώ το “ποδαρικό” κάνουν φέτος οι μαθητές των ΕΠΑΛ. Αύριο, Τετάρτη, οι μαθητές των ΓΕΛ θα εξεταστούν επίσης στο ίδιο μάθημα.

Ωστόσο, οι βάσεις θα καθοριστούν σε μεγάλο βαθμό απ’ τα μαθήματα προσανατολισμού και τις επιδόσεις των υποψηφίων σ’ αυτά.

Μεγάλο βάρος, συνεπώς, αναμένεται να δοθεί στη Βιολογία, για όσους έχουν στόχο κάποια ιατρική σχολή, στην Ιστορία, για όσους στοχεύουν στις Ανθρωπιστικές Σπουδές και στα Μαθηματικά και τη Φυσική για τους υποψηφίους που έχουν επιλέξει τον προσανατολισμό των Θετικών Σπουδών και εκείνον της Οικονομίας και Πληροφορικής.

Tο μήνυμα του Πρωθυπουργού:

https://twitter.com/PrimeministerGR/status/871963348019105792

Η ευχή του Υπουργού Παιδείας:

«Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων» είπε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, ενόψει της έναρξης των εξετάσεων, σημειώνοντας πως πρόκειται για έναν «σημαντικό, αλλά όχι καθοριστικό για τη ζωή τους αγώνα» και έναν «σταθμό στην πορεία της κατάκτησης της γνώσης», τον οποίο και καλεί να τον αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία και ηρεμία.

Όταν η διαδικασία αυτή ολοκληρωθεί, προτρέπω τους νέους μας να επιλέξουν τις σπουδές που πραγματικά θέλουν, γιατί για να πετύχεις στη ζωή πρέπει να κάνεις αυτό που αγαπάς. Ευθύνη της Πολιτείας είναι να δημιουργήσει προϋποθέσεις επαγγελματικής αποκατάστασης μέσα στο περιβάλλον της οικονομικής κρίσης. Και για αυτό εργαζόμαστε

Ο Υπουργός Παιδείας, τέλος, διαβεβαίωσε τους υποψηφίους ότι το υπουργείο έχει διασφαλίσει το αδιάβλητο του συστήματος και στις φετινές εξετάσεις και ευχήθηκε «καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς και στους υπαλλήλους των υπηρεσιών του Υπουργείου που συμβάλλουν στην επιτυχή διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων».

Καλή επιτυχία σ’ όλους τους υποψηφίους κι απ’ την ομάδα του iPop.gr!