Τον θάνατο σκόρπισε ένας ένοπλος σε gay club στο Ορλάντο, ο οποίος αφού άνοιξε πυρ, κράτησε ομήρους τους θαμώνες. Ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός είναι 50 νεκροί και 53 τραυματίες.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο δράστης ήταν ο Όμαρ Ματίν, Αμερικανός υπήκοος με καταγωγή από το Αφγανιστάν. Ο ίδιος δεν είχε ποινικό μητρώο.

Οι Αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο να πρόκειται για πράξη ισλαμιστικής τρομοκρατίας, ενώ αξίζει να θυμίσουμε πως ο Ματίν έπεσε νεκρός μετά από ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία.

Να τονισθεί πως το FBI έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα για «τρομοκρατική ενέργεια».

Όπως επισήμανε η αστυνομία ο δράστης της επίθεσης ήταν οπλισμένος με ένα αυτόματο τουφέκι και έφερε επίσης ένα πιστόλι.

Ο Μπαράκ Ομπάμα έλαβε ενημέρωση σχετικά με το συμβάν και ζήτησε να του παρέχονται συνεχώς πληροφορίες για ό,τι νεότερο. Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: “Ο Πρόεδρος ζήτησε να έχει τακτική ενημέρωση ενόσω το FBI και οι άλλοι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι συνεργάζονται με την αστυνομία του Ορλάντο για να συλλέξουν περισσότερες πληροφορίες. Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι με τις οικογένειες και τους αγαπημένους των θυμάτων”.

Από την επίθεση του ενόπλου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 50 άτομα και τραυματίστηκαν ακόμα 53, σύμφωνα με την επίσημη δήλωση του Δημάρχου.

https://www.youtube.com/watch?v=mZ2Y9bqd6xk

Υπάρχει σύνδεση με τον ISIS;

Η φωτογραφία του δράστη ανέβηκε σε λογαριασμό Twitter που φέρεται να συνδέεται με τον ISIS.

Η φωτογραφία συνοδεύεται από το εξής κείμενο:

«Ο άνδρας που διέπραξε την επίθεση στο νυχτερινό κέντρο της Φλόριντας στην οποία σκοτώθηκαν 50 άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες».

δράστης Ορλάντο

Αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν την ίδια στιγμή στο Reuters πως δεν υπάρχουν προς το παρόν απτές αποδείξεις που ν’ αποδεικνύουν συσχέτιση του ISIS με το μακελειό.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ο δράστης είχε καλέσει το 911 δηλώνοντας πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Ένας άνδρας που βρισκόταν στο night club την ώρα της επίθεσης δήλωσε: «Είναι κάτι που βλέπεις στις ταινίες αλλά ποτέ δεν σκέφτεται ότι μπορεί να συμβεί σε εσένα. Αρχικά, όταν άκουσα τους πυροβολισμούς νόμιζα ότι ήταν η μουσική, ωστόσο συνειδητοποίησα ότι συνέβαινε στην πραγματικότητα. Άρχισα να τρέχω και είδα κάποιον να αιμορραγεί από το χέρι. Σκέφτηκα: συμβαίνει πραγματικά και συνέχισα να τρέχω».

Στο club φέρεται να έπεσαν τουλάχιστον 40 πυροβολισμοί

Στο μεταξύ είχε βγει ανακοίνωση που έγραφε: «Βγείτε όλοι έξω και αρχίστε να τρέχετε».

Ο Κρίστοφερ επίσης μάρτυρας του συμβάντος είπε: «Απλά έπεσα στο έδαφος και βγήκα έρποντας έξω. Κόσμος προσπαθούσε να βγει για να γλυτώσει από το πίσω μέρος του νυχτερινού κέντρου. Βοήθησα κάποιον που είχε πέσει στο έδαφος. Δεν είμαι σίγουρος εάν ήταν νεκρός ή ζωντανός».