Η αρρώστια ενός από τα δύο μέλη του ζευγαριού μπορεί να αποτελέσει ένα σοβαρό λόγο για τον οποίο μπορεί να κλονιστεί ο γάμος. Πότε, όμως, είναι πιο σοβαρά τα πράγματα και μπορεί να οδηγηθούν οι σύζυγοι ακόμα και σε διαζύγιο;

Επειδή και εμείς, είναι αλήθεια ότι είχαμε την ίδια απορία με εσένα για το πότε μπορεί να κλονιστεί ο γάμος αποφασίσαμε να ψάξουμε τις έρευνες που έχουν γίνει για να βρούμε κάποια που να αναλύει το εν λόγω ζήτημα.

Έτσι, έχουμε να σου παρουσιάσουμε μια έρευνα που παρουσιάστηκε στο Journal of Health and Social Behavior και ανέλυσε τις συμπεριφορές 2.700 παντρεμένων ζευγαριών που ήρθαν αντιμέτωπα με την ασθένεια. Μετά από πολλές αναλύσεις συμπεριφορών οι ερευνητές έφτασαν στο εξής συμπέρασμα. Για να κλονιστεί ο γάμος πρέπει να αρρωστήσει η σύζυγος και όχι ο άντρας.

Η ασθένεια και στις δύο περιπτώσεις θέτει σε σοβαρή δοκιμασία την κάθε σχέση ιδίως λόγω των οικονομικών αλλαγών που επέρχονται στην σχέση αλλά και της συνεχούς φροντίδας που απαιτείται να υπάρχει.

Συμπέρασμα!

Η έρευνα έδειξε ότι τις περισσότερες φορές οι άντρες δεν μπορούν να αντέξουν αυτό το μεγάλο φορτίο και έτσι αποφασίζουν να χαλάσουν τον γάμο τους όταν η γυναίκα περνάει κάποιο σοβαρό θέμα με την υγεία της.