Μέχρι 1η Δεκεμβρίου 2016 θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων στην Fraport.

O επικεφαλής της εταιρείας, Στέφαν Σούλτε, σε ομιλία του τόνισε πως η μεταβίβαση θα αυξήσει τον τουρισμό προς την Ελλάδα κατά 3-5% ανά έτος.

1.700 βιογραφικά είπε πως έχει δεχθεί η Fraport, η οποία τώρα στελεχώνει τα γραφεία της στην Ελλάδα.

Ο κ. Σούλτε φάνηκε αισιόδοξος για τις απαραίτητες κινήσεις που θα κάνει η Κυβέρνηση για να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση και να προχωρήσει η εκταμίευση του 1,23 δις ευρώ απ’ το ΤΑΙΠΕΔ.

Ποια είναι η εκκρεμότητα;

Η αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Ο κ. Σούλτε υπογράμμισε: «Έχουμε συμφωνήσει με την Κυβέρνηση, είναι να αναλάβουμε από την 1η Δεκεμβρίου τη λειτουργία των αεροδρομίων, για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τον χειμώνα τις αλλαγές στους χώρους υγιεινής και ταυτόχρονα να γίνουν οι διαδικασίες για την πρώτη και μεγαλύτερη επένδυση, την πρώτη και δεύτερη χειμερινή σεζόν. Είναι μία πρόκληση που στηρίχθηκε σε πολύ καλή συνεργασία με την Κυβέρνηση», και πρόσθεσε:

Πιστεύουμε στο μέλλον της Ελλάδας, στα δυνατά σημεία της χώρας. Η Ελλάδα έχει ζήσει δύσκολα χρόνια και χρειάζεται επενδύσεις. Ίσως θα πρέπει να υπάρχει θάρρος και τόλμη και να γίνει η επένδυση. Με τον Έλληνα εταίρο μας ασχολούμαστε 3 χρόνια για το συγκεκριμένο έργο