Έχεις αρκετά σουτιέν (το καθένα είναι ειδικό για κάθε ρούχο που έχεις) και έτσι τα πλένεις συχνά. Συνήθως μάλιστα, ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι, κάθε μέρα πλένεις το σουτιέν που φοράς γιατί ιδρώνεις και δεν αντέχεις να το φορέσεις δεύτερη φορά. Είναι λάθος αυτό που κάνεις ή μήπως σωστό; Οι ειδικοί απαντούν και εμείς θα σου παρουσιάσουμε όλα όσα λένε.

Κάθε πότε πρέπει να πλένεις το σουτιέν σου;

Σύμφωνα με την ειδική αναλύτρια Lexie Sachs από το εργαστήριο αξιολόγησης προϊόντων Good Housekeeping Institute, πρέπει να πλένεις το σουτιέν σου μετά τις τρεις με τέσσερις εφαρμογές δηλαδή περίπου ανά 10 μέρες αν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που ιδρώνουν συχνά. Αλλιώς, αν δεν ιδρώνεις μπορείς να μεταφέρεις το πλύσιμο λίγες μέρες αργότερα.

Τι γίνεται, όμως, αν πλένεις το σουτιέν πιο συχνά απ΄το πρέπει;

Το συχνό πλύσιμο, όπως επίσης τονίστηκε στην συγκεκριμένη έρευνα καταστρέφει το σουτιέν και το κάνει να χάνει την ελαστικότητά του. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αλλάζει το μεγέθους του και δεν μπορεί να παρέχει επαρκή στήριξη στο στήθος.
bra-ipop.gr

 

Προσοχή!

Για να τα αθλητικά σουτιέν δεν ισχύει το ίδιο. Επειδή περισσότερο τα φοράς στην γυμναστική και ιδρώνεις πολύ δημιουργούνται βακτήρια που μένουν πάνω στο ύφασμα. Γι΄αυτό τα συγκεκριμένα σουτιέν πρέπει να πλένονται κάθε φορά που τα βγάζεις μετά την γυμναστική σου.

Σημείωση!

Βέβαια, η ειδικός που ασχολήθηκε με αυτή την έρευνα, τόνισε ότι πρέπει κάθε γυναίκα να συμβουλεύεται και τα σύμβολα που αναγράφονται στις ετικέτες από τα σουτιέν.