Πόσο επικίνδυνος είναι ο ύπνος του παιδιού στο ίδιο κρεβάτι με τους γονείς του;

LIKE US ON FACEBOOK

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες σχετικά με τους κινδύνους που κρύβει ο ύπνος του παιδιού στο ίδιο κρεβάτι με τους γονείς του. Βρίσκουν μάλιστα και σύνδεση με το Σύνδρομο Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου.

Μελέτη που έγινε στις ΗΠΑ έδειξε ότι πολλοί γονείς και συγκεκριμένα το 1/2, λένε ψέματα σχετικά με το κατά πόσον το παιδί τους κοιμάται μαζί τους στο κρεβάτι.

Το 46% των μητέρων δεν αποκαλύπτουν αυτή τη συνήθειά τους στον παιδίατρο, καθώς νιώθουν ντροπή αλλά και φοβούνται για το πώς θα αντιδράσει.

Επικεφαλής της μελέτης δηλώνει:

Όχι μόνο φοβούνται ότι ο γιατρός θα τις κακοχαρακτηρίσει, αλλά φοβούνται και μην κάνει σχετική αναφορά σε αρμόδιες υπηρεσίες. Πολλοί άνθρωποι δεν το λένε ούτε στους φίλους και την οικογένειά τους. Θεωρείται ταμπού

Ωστόσο, το πρόβλημα παραμένει καθώς η συγκεκριμένη συνήθεια κρύβει κινδύνους.

Γι’ αυτό κάθε γονιός πρέπει να γνωρίζει τα απαραίτητα για να είναι ασφαλής ο ύπνος του παιδιού στο ίδιο κρεβάτι με τους γονείς.

Το μωρό θα πρέπει να είναι μακριά από είδη όπως πάπλωμα, μαξιλάρι ή κουβέρτα. Το παιδί θα πρέπει να τοποθετείται στην άκρη, καθώς σε άλλη περίπτωση υπάρχει κίνδυνος να το καταπλακώσετε. Φροντίστε να μην φοράτε ρούχα για τον ύπνο με άγριες επιφάνειες, κορδόνια, κουμπιά κτλ.

Photo: Getty

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved