Περίπου 10 εκατομμύρια θα στοιχίσει η υποδοχή προσφύγων στη Γερμανία, ποσό το οποίο συνάδει με τις εκτιμήσεις των κυβερνητικών φορέων της χώρας. Το συγκεκριμένο ποσό είναι το τετραπλάσιο από το περσινό, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η FAZ.

Μέχρι 800.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά αναμένεται να υποβάλουν αίτηση προκειμένου να τους χορηγηθεί άσυλο στη Γερμανία εντός του 2015, από 203.000 που ήταν την περασμένη χρονιά.

Η FAZ υπενθυμίζει στο δημοσίευμά της ότι η γερμανική κυβέρνηση είχε προϋπολογισμό ύψους 5,6 δισεκ. ευρώ για την υποδοχή 450.000 προσώπων φέτος.

Το ομοσπονδιακό κράτος υπολογίζει ότι απαιτούνται 12.000 ως 13.000 ευρώ κατ’ άτομο το χρόνο για την υποδοχή των προσφύγων από τις κοινότητες, ποσό που συμπεριλαμβάνει την στέγαση ενόσω εξετάζεται η αίτηση, τα γεύματα, την ιατρική παρακολούθηση και το επίδομα των 143 ευρώ που δίνεται σε κάθε πρόσφυγα τον μήνα.

Στο ποσό αυτό προστίθεται μισό δισεκατομμύριο ευρώ για τις πρόσθετες θέσεις εκπαιδευτικών που πληρώνουν τα ομόσπονδα κρατίδια, καθώς και το κόστος της πρόσληψης 2.000 επιπλέον υπαλλήλων από την ομοσπονδιακή υπηρεσία μετανάστευσης και προσφύγων και της αποστολής αστυνομικών ενισχύσεων.