Ενώ, η απόκτηση παιδιού θεωρείται το θαύμα της φύσης πολλές φορές δεν βιώνεται έτσι από όλες τις γυναίκες. Μερικές γυναίκες, μετά την γέννα, δεν είναι πολύ ευτυχισμένες και δεν βλέπουν τα πάντα ρόδινα γύρω τους. Συνήθως, αυτό συμβαίνει στις γυναίκες που πάσχουν από επιλόχεια κατάθλιψη.

Πότε εμφανίζεται η επιλόχεια κατάθλιψη;

Η επιλόχεια κατάθλιψη τις περισσότερες φορές κάνει την εμφάνιση της την πρώτη εβδομάδα μετά τον τοκετό και παρουσιάζεται σαν μια βαριά μελαγχολία. Βέβαια, δεν αποκλείεται η εμφάνιση της να γίνει κι οποιαδήποτε άλλη στιγμή μετά τον τοκετό.

Μεγάλη σημασία στην χρονική στιγμή της εμφάνισης της, έχει να κάνει ότι δεν εκδηλώνουν όλες οι γυναίκες ούτε τα ίδια συναισθήματα ούτε, όμως, όλες οι εγκυμοσύνες διέπονται από τους ίδιους κανόνες.

Ποια είναι, όμως, τα συμπτώματα της επιλόχειας κατάθλιψης;

Εκτός από το αίσθημα της λύπης και της έντονης μελαγχολίας η επιλόχεια κατάθλιψη έχει και πολλά άλλα που κάνουν την καθημερινότητα ακόμα πιο δύσκολη. Οι γυναίκες που πέφτουν θύματα αυτής της κατάστασης χάνουν την όρεξη τους για φαγητό και δεν μπορούν να κοιμηθούν με ευκολία.

Μερικές μάλιστα φορές δημιουργούνται στο μυαλό τους εμμονές που δεν μπορούν να ξεπεράσουν και γίνονται πολύ ευσυγκίνητες χωρίς κάποιο προφανή λόγο.

Σημείωση!

Για να μπορέσεις να ξεπεράσεις την επιλόχεια κατάθλιψη καλό θα ήταν να πάρεις την γνώμη ενός ειδικού και φυσικά αν χρειαστεί να λάβεις κάποια ειδική φαρμακευτική αγωγή.