Μια βδομάδα περίπου σου έμεινε μέχρι να έρθει το Πάσχα και αυτά τα πολυπόθητα οικογενειακά γεύματα με όλο το συγγενολόι. Μα πες μου ειλικρινά, εσύ το αντέχεις; Αν όχι, θα σου προτείνω πώς να την παλέψεις την Κυριακή του Πάσχα στο τραπέζι με τους συγγενείς!

Είναι κανείς ενοχλημένος;

Για να την παλέψεις και να μπορέσεις να βγεις το βράδυ για το ποτάκι σου σώος και αβλαβής, μη δείξεις καμία στιγμή του γεύματος την ενόχλησή σου για τους συγγενείς που βρίσκονται στο τραπέζι. Μη δυσανασχετείς με τις ερωτήσεις που σου κάνουν, ακόμα κι αν εκείνη την ώρα το μόνο που σκέφτεσαι είναι να είχες 10 ενέσεις να τις βαρέσεις στο μάτι!

deipno1-ipopgr

Επόμενο βήμα, το χαμόγελο!

Μπορείς να μη λες πολλά όσο θα διαρκέσει το πανηγύρι, αλλά μπορείς απλά να χαμογελάς! Κανείς δεν θα σε παρεξηγήσει αν είσαι λιγομίλητος, αν είσαι όμως με τη μούρη στο πάτωμα, πίστεψέ με θα σε παρεξηγήσουν! Φόρα το πιο όμορφο χαμόγελό σου για να περάσετε όλοι καλά και να σε αφήσουν κι εσένα στην ησυχία σου μετά!

deipno-ipopgr

Πώς θα αποφύγεις τις ερωτήσεις

Ή μάλλον γράψε λάθος!! Δεν νομίζω πως μπορείς να αποφύγεις τις ερωτήσεις της θείας σου που έχει μια δεκαετία να σε δει ή εκείνης που έχει να σε δει από χθες αλλά φέρεται σαν να έχει κι εκείνη να σε δει μια δεκαετία.

Είναι η στιγμή που επειδή είσαι ο πιο μικρός της παρέας, είσαι κάτι σαν το παιχνιδάκι τους: μπορούν να ασχοληθούν μαζί σου άπειρες ώρες και να σκανάρουν όλη σου τη ζωή, αλλά μόλις το ενδιαφέρον τους επικεντρωθεί αλλού θα σε παρατήσουν σαν στημένη λεμονόκουπα!

oikogeneia-ipopgr

Τελικά όμως, δεν μου είπες, πραγματικά θα την παλέψω;;

Ναι ναι για μια ακόμα χρονιά θα την παλέψεις και θα βγεις νικητής! Το μυστικό είναι ένα- για να μην έχεις γκρίνια και παράπονα πάνω από όλα! Φοράς, όπως είπαμε το πιο όμορφο χαμόγελό σου, απαντάς όσο πιο ευγενικά μπορείς στις ερωτήσεις των συγγενών περί σχολής, δουλειάς, σχέσης, μελλοντικών σχεδίων, πίνεις κι ένα καφέ μαζί τους μετά το γεύμα και σε αφήνουν στην ησυχία σου μέχρι το επόμενο Πάσχα, ή Χριστούγεννα ή γενέθλια κάποιου μέλους της οικογένειας. Τουλάχιστον θα ησυχάσεις για αρκετό διάστημα και θα έχεις χρόνο να συνέλθεις, εκτός αν η αδερφή σου είναι Ταύρος και έχει γενέθλια τον επόμενο μήνα!