Το 90% των ανθρώπων που κάνουν yoga το κάνουν για τα οφέλη που προσφέρει στο σώμα, την καλή υγεία και τη διαχείριση του στρες. Αλλά για τους περισσότερους ο λόγος για τον οποίο κάνουν yoga πρόκειται να αλλάξει. Εάν δεν ήδη ασχολείσαι ήδη, ο τρόπος που μπορεί να επηρεάσει η yoga την ψυχολογία σου μπορεί να σε παρακινήσει να ξεκινήσεις.

Έρευνες δείχνουν ότι η yoga προσφέρει μια αίσθηση εκπλήρωσης των δυνατοτήτων και ενισχύει την καλοσύνη και συμπόνοια που νιώθεις. Μετά από ένα διάστημα ενασχόλησης με τη yoga θα δεις την ευαισθητοποίηση απέναντι στον εαυτό σου και στους άλλους να μεγαλώνει.

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν ότι με τη yoga μειώνεται η κατάθλιψη και το στρες, οι επιστήμονες εκπλήσσονται από το γεγονός ότι αλλάζει και τον εγκέφαλο.

Σε σχετική μελέτη που έγινε και χρησιμοποιήθηκε μαγνητική τομογραφία σε άτομα που κάνουν αρκετό καιρό yoga τείνουν να έχουν χαρακτηριστικά στον εγκέφαλό τους που ταιριάζουν καλύτερα σε ένα νεότερο άνθρωπο. Επομένως, η yoga θα μπορούσε να προστατεύσει και από τη γήρανση του εγκεφάλου.

Πιο συγκεκριμένα, η περιοχή του εγκεφάλου που επηρεάζει η yoga σχετίζεται με τα θετικά συναισθήματα. Αισθήματα όπως η χαρά και η αισιοδοξία γίνονται πιο έντονα μετά την ενασχόληση με αυτό τον τρόπο άσκησης.