Πώς ένα χαλάκι του Ikea πρωταγωνιστεί στο Game of Thrones; Αυτό εξήγησε η επικεφαλής σχεδιάστρια κοστουμιών της σειράς, Michele Clapton, η οποία αποκάλυψε πως οι γούνινες κάπες της Νυχτερινής Φρουράς στο Game of Thrones δεν είναι τίποτα άλλο από χαλιά του Ikea!

Πριν ξεκινήσεις να γλυκοκοιτάς το χαλάκι του μπάνιου σου που αγόρασες πέρσι από το Ikea πρέπει να μάθεις πως τα χαλιά αφού έχουν περάσει από επεξεργασία, βαφή, κέρωμα και φυσικά στόλισμα με διάφορα δέρματα φτάνουν στην τελική μορφή που βλέπουμε στις οθόνες μας.

Σε μια κουβέντα που έγινε την περασμένη χρονιά στο Getty Museum του Los Angeles η επικεφαλής σχεδιάστρια κοστουμιών της διάσημης σειράς του HBO (έχει εργαστέι σε όλες τις σεζόν του GoT εκτός από την 6η)  αποκάλυψε ένα παράξενο μυστικό για την αγαπημένη Νυχτερινή Φρουρά (Night’s Watch).

Η Michele Clapton σχολίασε με αρκετή δόση χιούμορ ότι «Ξέρω, δουλεύουμε με ό,τι μπορούμε», έχοντας πει αμέσως πριν πως οι μανδύες των στρατιωτών της Φρουράς έχουν ως βάση χαλιά του Ikea.

Όπως εξήγησε η ίδια, τα χαλιά που χρησιμοποιήθηκαν αρχικά κόπηκαν και χωρίστηκαν σε κομμάτια, στα οποία δόθηκε άλλη μορφή και έπειτα βάφτηκαν από την ενδυματολογική ομάδα της σειράς -η οποία αποτελείται από 80-100 άτομα, όπως είχε πει η Clapton στο Time- πριν διακοσμηθούν με βαριά δερμάτινα λουριά.

Θέλω το κοινό να μπορεί σχεδόν να μυρίζει τα κοστούμια. Τα συγκεκριμένα έχουν κερωθεί και καταψυχθεί έτσι ώστε να (φαίνεται σαν να) ανήκουν στο τοπίο