Απόδειξη της φράσης «ρόδα είναι και γυρίζει» είναι η ιστορία ενός μοντέλου, η οποία υπέστη bullying για το χρώμα της και τώρα τα άτομα, τα οποία νωρίτερα την κορόιδευαν ζητούν τις συμβουλές της.

Ο λόγος για την Khoudia Diop, περισσότερο γνωστή στο διαδίκτυο με το ψευδώνυμο Melaniin Goddess, η οποία διηγείται την ιστορία της θυμούμενη το bullying, με το οποίο ήρθε αντιμέτωπη για το χρώμα του δέρματος της.

Το 20χρονο μοντέλο από την Σενεγάλη δήλωσε σε συνέντευξή του στο «Οkay Africa», ότι συνειδητοποίησε ότι οι άνθρωποι την κοιτούσαν με διαφορετικό τρόπο ήδη από την ηλικία των πέντε ετών.

Πάλεψα πολύ με την αυτοεκτίμηση. Για πολλά χρόνια κατηγορούσα τον εαυτό μου. Ένιωσα να πιέζομαι να χρησιμοποιώ τα προϊόντα λεύκανσης του δέρματος … σε ένα σημείο που ένιωσα τόσο ντροπιασμένη από το χρώμα του δέρματός μου, που ήθελα να το χάσω

Η Diop έγινε γνωστή για τις εικόνες της σε μια εκστρατεία φωτογραφίας, γιορτάζοντας την πολυμορφία, η οποία ονομάζεται «The Coloured Girl: Rebirth».

Αναφερόμενη στους ανθρώπους, οι οποίοι για μεγάλο διάστημα τις ασκούσαν bullying, η ίδια εξηγεί ότι τις προκάλεσαν μεγάλο πόνο.

Ήμουν θύμα εκφοβισμού όταν ήμουν στο σχολείο με τους συμμαθητές μου και άλλους φίλους. Καθώς ήμουν στον δρόμο για το σπίτι μετά το σχολείο πάντα είχα κάποιον να με ακολουθεί και μια ομάδα παιδιών μου την έστηναν και με περίμεναν κάθε φορά, κοροϊδεύοντας με συνέχεια για το χρώμα μου, χρησιμοποιώντας διαρκώς χιλιάδες ψευδώνυμα με αφορμή το μαύρο

Όλα άλλαξαν από όταν έγινε μοντέλο, αποκαλύπτει η 20χρονη κοπέλα, η οποία εξηγεί πώς οι άνθρωποι που κάποτε την τραμπούκιζαν, σήμερα έχουν αλλάξει εντελώς την στάση τους.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι με εκφόβιζαν έρχονται τώρα και με βρίσκουν με ρωτούν πώς έγινα μοντέλο και αν μπορώ να τους βοηθήσω. Θα ήθελα να σε όλους αυτούς, οι οποίοι κάποτε με ενοχλούσαν ότι με έκαναν να συνειδητοποιήσω πόσο μοναδική και όμορφη είμαι

Δείτε στο video ολόκληρη την συνέντευξή της:

Διαβάστε επίσης το ρεπορτάζ του ipop.gr για το bullying:

Από τον τραμπουκισμό στον διαδικτυακό εκφοβισμό

 

Photo: YOUTUBE / OKAY AFRICA