Για απόπειρα μα ξαναγραφτεί η ιστορία έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης, ο οποίος μάλιστα ακύρωσε τον Γ. Βαρουφάκη για την ύπαρξη Plan X που υποστήριξε πρόσφατα.

Όσον αφορά το σχέδιο για αναδιάρθρωση των ελληνικών ομολόγων 27 δις ευρώ, τα οποία βρίσκονται στην κατοχή της ΕΚΤ, ο κ. Δραγασάκης σημείωσε πως ποτέ δεν παρουσιάστηκε τέτοιο σχέδιο από τον πρώην ΥΠΟΙΚ.

Για το Plan X, ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε:

«Δεν υπήρχε σχέδιο Β, Χ ή οτιδήποτε άλλο από τον κ. Βαρουφάκη. Του είχα ζητήσει γραπτή εισήγηση. Μου είχε πει ότι θα μου στείλει 60 σελίδες, δεν μου τις έστειλε ποτέ», ενώ διέψευσε και την οικονομική συμφωνία με την Κίνα.

Τι είχε πει ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του για το Plan X;

«Πρέπει να υπάρξει σημαντικος διαχωρισμός γι’ αυτό που λένε Plan B. που εμείς το λέγαμε Plan X.

Επικεφαλής ήμουν εγώ, αλλά δεν θα αναφερθώ σε ονόματα γιατί η εντολή ήταν του κ. Πρωθυπουργού. Τα κείμενα που παρήχθησαν τότε και η σύσταση της ομάδας είναι δουλειά του κ. Πρωθυπουργού να τα ανακοινώσει στον Τύπο.

Αυτό ήταν το πλάνο που στην περίπτωση που ο κ. Σόιμπλε και άλλοι όπως ο Υπουργός της Φινλανδίας και άλλοι, σε περίπτωση που παρανόμως προσπαθήσουν να μας εκπαραθυρώσουν το πώς θα αντιδρούσαμε.

Αυτό δεν είχε καμία σχέση με τα εργαλεία που έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε για να αντιμετωπίσουμε τον κ. Ντράγκι..».

Photo: Aris Oikonomou / SOOC