Πλούσιο θα είναι το “μενού” του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο συνεδριάζει σήμερα, Δευτέρα, ενόψει της επίσκεψης Macron και της ΔΕΘ. Η συνεδρίαση ξεκινάει στις 10:30 το πρωί υπό τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Η συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κινηθεί σε τρεις άξονες: Στην προετοιμασία για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης , το νομοθετικό έργο της Κυβέρνησης στο προσεχές διάστημα και την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας, απ’ το βήμα της ΔΕΘ, αναμένεται να περιγράψει αναλυτικά το πλάνο της Κυβέρνησης για έξοδο απ’ το Μνημόνιο και την επιτροπεία, αλλά και να δώσει λεπτομέρειες για ένα προοδευτικό πολιτικό σχέδιο με επίκεντρο την δίκαιη ανάπτυξη.

Παράλληλα, στο περιθώριο του υπουργικού συμβουλίου, αναμένεται να τεθούν επί τάπητος και τυχόν εκκρεμότητες σχετικά με το τρέχον πρόγραμμα προκειμένου τον Αύγουστο του 2018 η χώρα να βγει επίσημα απ’ το Μνημόνιο.

Στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης είναι, συνεπώς, η προετοιμασία του εδάφους για την οριστική έξοδο της χώρας στις αγορές, την ενίσχυση της ανάπτυξης με τη προσέλκυση νέων επενδύσεων και με την υλοποίηση των αναγκαίων θεσμικών μεταρρυθμίσεων.

Θα συνεχιστούν, όμως, και οι κοινωνικές παρεμβάσεις για τον κόσμο της εργασίας, όπως επίσης και οι προσπάθειες για οικοδόμηση ενός νέου κοινωνικού κράτους.

Photo: ©INTIMEnews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ