Πλημμύρες και πτώσεις βράχων στη Χαλκιδική

LIKE US ON FACEBOOK

Πλημμύρες και πτώσεις βράχων σημειώθηκαν στη Χαλκιδική λόγω του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εμφανίστηκαν στο δεύτερο πόδι.

Ειδικότερα, απ’ το πρωί σημειώνονται στη Σιθωνία Χαλκιδικής και συγκεκριμένα στην περιοχή από τον Μαρμαρά και την Τορώνη μέχρι τη Συκιά πλημμύρες και πτώσεις βράχων στο οδόστρωμα.

Ο Αντιδήμαρχος Σιθωνίας, κ. Ντέμπλας, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωσε πως ο δήμος έχει ήδη καταθέσει αίτημα για να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς τα προβλήματα εντοπίζονται σε πολλά μέτωπα ενώ από τις πλημμύρες έχουν υποστεί ζημιές και ξενοδοχειακές μονάδες.

Ο Γιάννης Γιώργος, Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, γνωστοποίησε ότι πλημμυρικά φαινόμενα υπάρχουν στην περιοχή του Πόρτο Καρράς, στην ακτή Αζάπικο και στην Τορώνη, ενώ πλημμύρισε και κάμπινγκ στην περιοχή. Σε ό,τι αφορά τις πτώσεις βράχων και φερτών υλικών στο οδικό δίκτυο δεν δημιουργούν προβλήματα στη συγκοινωνία, καθώς επιτόπου βρίσκονται συνεργεία και μηχανήματα που αντιμετωπίζουν την κατάσταση.

Ο κ. Γιώργος συνιστά στους πολίτες για τις επόμενες 10 ώρες να μη μετακινούνται στο οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής, προκειμένου και οι ίδιοι να μην ταλαιπωρούνται, να μη δημιουργείται κυκλοφοριακή συμφόρηση και να διευκολύνεται το έργο των συνεργείων και των μηχανημάτων που σπεύδουν για να ομαλοποιήσουν την κατάσταση.

Επιτόπου βρίσκονται δυνάμεις της πολιτικής προστασίας και της πυροσβεστικής. Μάλιστα, με εντολή του κ. Τζιτζικώστα, τα μηχανήματα της περιφέρειας βρίσκονται στο οδικό δίκτυο της Σιθωνίας για να καθαρίζονται οι δρόμοι από πέτρες και λάσπη.

Σημειώνεται ότι έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε παιδική κατασκήνωση ανάμεσα στη Μεταμόρφωση και το Βατοπέδι Χαλκιδικής.

Photo: thestival.gr
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved