Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από την Daily Mail δεν πλένεις όσο συχνά θα έπρεπε τις πιτζάμες σου και δυστυχώς δεν είσαι η μόνη! Πέρα από το βαθμό μπίχλας κάνεις κακό και στην υγεία σου μ αυτή τη συνήθειά σου!

οι πιτζάμες ακουμπούν στο δέρμα σου, το οποίο απορρίπτει καθημερινά τεράστιο αριθμό νεκρών κυττάρων. Έτσι, το ύφασμα γεμίζει μικροοργανισμούς, οι οποίοι δεν είναι επικίνδυνοι όταν βρίσκονται μέσα στον οργανισμό ή επάνω στο δέρμα, όμως μπορεί να προκαλέσουν επιπλοκές εάν βρεθούν σε ακατάλληλο περιβάλλον, εξηγεί η καθηγήτρια Sally Bloomfield από τη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου

Στην πλειοψηφία τους οι γυναίκες φοράνε τις ίδιες πιτζάμες για 17 μέρες πριν τις πλύνουν ενώ προς έκπληξη όλων οι άνδρες σ αυτό το θέμα είναι πιο καθαροί καθώς αλλάζουν πιτζάμες κάθε 12-14 μέρες.

Η καθηγήτρια συμπληρώνει πως όλοι σχεδόν κουβαλάμε στο σώμα μας τα βακτήρια του σταφυλόκοκκου, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν λοιμώξεις εάν έρθουν σε επαφή με ανοιχτές πληγές ή μώλωπες στο δέρμα. Επίσης, όλοι κουβαλάμε το βακτήριο Εσερίχια κόλι στο έντερό μας. Τα περισσότερα στελέχη του βακτηρίου δεν είναι βλαβερά, εάν όμως μεταφερθούν στο ουροποιητικό μπορεί να προκαλέσουν λοίμωξη (κυστίτιδα). Τέλος, ορισμένοι κουβαλούν το ανθεκτικό στη μεθικιλλίνη βακτήριο του σταφυλόκοκκου (MRSA). Η λοίμωξη από το συγκεκριμένο βακτήριο αντιμετωπίζεται εξαιρετικά δύσκολα.

Στη δημοσκόπηση έλαβαν μέρος 2.410 ζευγάρια βρετανών, 18-30 ετών, που κλήθηκαν να απαντήσουν για τις συνήθειες τους ως προς την καθαριότητα και το ρουχισμό που επέλεγαν για να κοιμηθούν.

Κι ενώ τα ζευγάρια που ήταν στην αρχή της σχέσης προσπαθούσαν να κερδίσουν τις εντυπώσεις, αλλάζοντας τακτικά πιτζάμες, όταν ερωτήθηκαν τα ζευγάρια σε μακροχρόνια σχέση, το 84% δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρονταν για το τι φορούσε ο σύντροφος τους στον ύπνο.

Η πλειοψηφία των ανδρών φορούσε έως και δύο συνεχόμενες εβδομάδες το ίδιο ζευγάρι πιτζάμες, ενώ οι γυναίκες έως και 17 ημέρες.

Η κυριότερη δικαιολογία για το 54% των γυναικών ήταν ότι, φορούσε εναλλάξ δύο ζευγάρια πιτζάμες και έτσι ξεχνούσαν πόσο τις είχαν χρησιμοποιήσει. Το 51% των ανδρών δήλωσε ότι δεν χρειαζόταν να πλένουν τακτικά τις πιτζάμες τους γιατί τις φορούσαν ελάχιστες ώρες κάθε βράδυ.

Επίσης, οι άνδρες το 73% των ανδρών κατηγόρησε τη σύντροφό τους που δεν έπλενε συχνά τις πιτζάμες και το 61% δήλωσε ότι δεν είχε πολλά ζευγάρια για να αλλάζει.