“Πιθανή τρομοκρατική επίθεση” το περιστατικό στο Λονδίνο | Τι φώναξε ο δράστης την ώρα της επίθεσης

LIKE US ON FACEBOOK

Ως «πιθανή τρομοκρατική επίθεση» χαρακτηρίστηκε απ’ την πρωθυπουργό Theresa May το περιστατικό στο Λονδίνο, όπου βαν παρέσυρε πιστούς κοντά σε τζαμί στα βόρεια της βρετανικής πρωτεύουσας, με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία να έχει αναλάβει τις έρευνες. Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται ο δράστης, ο οποίος αρχικά ακινητοποιήθηκε από πολίτες.

Η επίθεση ενάντια σε πιστούς κοντά σε τέμενος την περιοχή του πάρκου Φίνσμπερι είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν ακόμα δέκα, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Όλοι όσοι τραυματίστηκαν απ’την επίθεση είναι Μουσουλμάνοι, σύμφωνα με την βρετανική Αστυνομία.

Λονδίνο επίθεση σε τζαμί 19/6

Οδηγός του βαν ήταν ένας 48χρονος, ο οποίος ακινητοποιήθηκε από πολίτες, συνελήφθη και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο προκειμένου να εξεταστεί η ψυχική του υγεία.

Η στιγμή της ακινητοποίησης και σύλληψης του δράστη:

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τους οποίους επικαλούνται τα διεθνή ΜΜΕ, ο δράστης φώναξε: «Θέλω να σκοτώσω όλους τους μουσουλμάνους».

Η Theresa May δήλωσε πως οι Αρχές αντιμετωπίζουν το νέο χτύπημα ως «πιθανή τρομοκρατική επίθεση», ενώ γνωστοποίησε πως το πρωί της Δευτέρας συγκαλείται έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο.

Και ο συντονιστής της βρετανικής Αστυνομίας αρμόδιος για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, εξέφρασε την άποψη πως το συμβάν έχει «σημάδια τρομοκρατικής ενέργειας».

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ενημέρωσε πως προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλοι ύποπτοι, ωστόσο, οι έρευνες συνεχίζονται.

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan, έκανε λόγο για μια «φρικιαστική επίθεση εναντίον μιας συγκεκριμένης κοινότητας, εναντίον όλων των κοινών αξιών».

Παράλληλα, ο Khan ενημέρωσε πως πρόσθετες αστυνομικές μονάδες έχουν διατεθεί για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στις τοπικές κοινότητες του Λονδίνου και ειδικά σε αυτές που γιορτάζουν το Ραμαζάνι.

Ο ίδιος σημείωσε πως οι σκέψεις του βρίσκονται σ’ όσους επλήγησαν απ’ τη νέα επίθεση.

Το Μουσουλμανικό Συμβούλιο Βρετανίας κάνει λόγο για μια σκόπιμη ενέργεια και καλεί τις αρχές ν’ αυξήσουν τα μέτρα ασφάλειας έξω από τα τεμένη στην Βρετανία.

«Το περιστατικό αποτελεί μια ένδειξη ισλαμοφοβίας», τόνισε το Μουσουλμανικό Συμβούλιο Βρετανίας.

Photo: © Neil Hall / Reuters, Yui Mok/PA via AP

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved