Η σορός  ενός μυστηριώδους πλάσματος που όσοι το είδαν είπαν ότι μοιάζει με εξωγήινο, ανακαλύφθηκε την Κυριακή από δύο κατοίκους της ρωσικής πόλης, Σοσνόβι Μπορ, στις όχθες ποταμού Kovashi.

Το άψυχο κορμί του μυστήριου πλάσματος έχει ήδη σταλεί στην Μόσχα όπου θα γίνουν οι απαιτούμενες εξετάσεις για να δουν την προέλευση του.

Σύμφωνα, βέβαια με την πρώτη εκτίμηση που έκαναν ερευνητές οι οποίοι ασχολούνται με τους εξωγήινους, είναι ήδη πεπεισμένοι ότι πρόκειται για την σορό εξωγήινου πλάσματος.

Μάλιστα, ο συγγραφέας και ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας UFO Sightings Daily, Scott C Waring, επισήμανε σε δηλώσεις που έκανε τα εξής:«Αυτό το μικροσκοπικό εξωγήινο πτώμα που βρέθηκε κοντά σε ποταμό στη Ρωσία δεν έχει καμία ομοιότητα με οποιοδήποτε γνωστό ζώο. Οι Ρώσοι επιστήμονες είναι σε σύγχυση και θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων, τα οποία, υποθέτω, ότι θα περιλαμβάνουν και εξετάσεις DNA».

Την ίδια στιγμή οι  επιστήμονες από το Ινστιτούτο Βιοφυσικής του Krasnoyarsk οι οποίοι έκαναν μια πρώτη εξέταση στο μυστηριώδες πλάσμα υποστήριξαν ότι είναι αδύνατον να ορίσουν περί τίνος πρόκειται.

Ο βιολόγος, Yegor Zadereev, εξήγησε επίσης: «Χρειάζονται εκτεταμένες περαιτέρω μελέτες για να καταλήξουν οι επιστήμονες τι είδους πλάσμα ή τι είδους οργανισμός είναι το παράξενο εύρημα».

Τα τοπικά Μέσα που παρουσίασαν το θέμα παρομοίασαν την σορό με μεταλλαγμένο κοτόπουλο κάτι που απορρίφθηκε αφού δεν έχει λαιμό ούτε, όμως, φτερά.

Σημείωση!

Η πόλη Σοσνόβι Μπορ της Ρωσίας έχει χτιστεί το 1958 με σκοπό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του πυρηνικού σταθμού στο Λένιγκραντ.