Πυρετώδεις ρυθμοί επικρατούν στην Κουμουνδούρου για την προετοιμασία των ψηφοδελτίων εν όψει των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου.

Το Σάββατο συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να παρθούν οι τελικές αποφάσεις και να λυθούν τα ζητήματα που εκκρεμούν.

Παράλληλα, συνεδριάζει αυτές τις μέρες και η αρμόδια Επιτροπή του κόμματος και σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι να δημιουργηθεί μια κοινοβουλευτική ομάδα που να είναι πιστή στην ηγεσία και σύμφωνη με τη στρατηγική.

Μέχρι την Τετάρτη το βράδυ είχε ολοκληρωθεί σχεδόν ολόκληρη η απαραίτητη προεργασία για τα ψηφοδέλτια της επαρχίας και κυρίως στις περιφέρειες, οι οποίες έμειναν με πολλές κενές θέσεις λόγω του κύματος εισροής προς το κόμμα του κ. Λαφαζάνη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να υπάρξει ανασύνθεση του ψηφοδελτίου επικρατείας, καθώς οι περισσότεροι εκλεγμένοι του Ιανουαρίου θα μετακομίσουν σε περιφέρειες.

Μεγάλο προβληματισμό φαίνεται να φέρνουν στον ΣΥΡΙΖΑ τα αποτελέσματα των νέων δημοσκοπήσεων που δείχνουν την Νέα Δημοκρατία να προηγείται με 0,3 %. Την ίδια, μάλιστα, στιγμή η δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα πέφτει και το προβάδισμα παίρνει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Ποιος είναι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ;

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να ποντάρει στην συσπείρωση. Έτσι, στόχος της Κουμουνδούρου είναι οι απουσίες που προκάλεσαν οι αποχωρήσεις προς την Λαϊκή Ενότητα να φανούν όσο το δυνατόν λιγότερο στα ψηφοδέλτια με τη συμμετοχή τόσο των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών όσο και των προβεβλημένων στελεχών από την περιφέρεια.

Ποιοι μετακινούνται και ποιοι μένουν σταθεροί στις θέσεις τους;

Μετακινήσεις προβλέπεται πως θα υπάρξουν κυρίως στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας όπου βλέπουμε τον Πάνο Σκουρλέτη να μετακινείται στην Β΄ Αθήνας και την Ρία Αντωνοπούλου στην Α΄ Αθήνας. Βέβαια, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας δεν αποκλείεται να παραμείνει ο Νίκος Τόσκας ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό που θα τοποθετηθεί ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Κωνσταντίνος Τσουκαλάς.

Για την Α΄ Αθήνας, όπως δείχνουν πληροφορίες, προορίζεται ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, ενώ η απουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου δεν αποκλείεται να φέρει στην πρώτη θέση τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη. 

Κλειδωμένες  θεωρούνται οι θέσεις του Μάρκου Μπόλαρη για την Α΄ Θεσσαλονίκης και της Μαρίας Γιαννακάκη για την Β΄ Πειραιά.

Δυο καθηγητές διεκδικούν θέσεις στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Ο Κώστας Δουζίνας από το London School of Economics και ο Κώστας Βεργόπουλος.

Σημείωση!

Το Σάββατο αναμένουμε να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή με σκοπό να δώσει το πράσινο φως για τις υποψηφιότητες.

Οι επόμενες στάσεις της περιοδείας του Αλέξη Τσίπρα:

Σήμερα το βράδυ (Πέμπτη) ο πρώην Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα θα μιλήσει στην πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω στις 20:00.

Την Παρασκευή θα επισκεφθεί τη Λιβαδειά ενώ την Κυριακή αναμένουμε να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για να επισκεφτεί την έκθεση της ΔΕΘ και να μιλήσει στο «Βελλίδειο».