Πιο πιθανό να σου πέσει αστεροειδής στο κεφάλι παρά να σε φάει καρχαρίας! Και μπορεί εσύ να το θεωρείς απίθανο αλλά αμερικανικη μελέτη δίνει επιστημονικές απαντήσεις!

Αν δεν είσαι λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, σε περιοχές όπου κατοικούν θαλάσσιες χελώνες και η τύχη σου βρίσκεται λίγο παραπάνω από το ναδίρ μην αγχώνεσαι, οι πιθανότητες να πεθάνεις από καρχαρία είναι πολύ μικρές!

Επιστημονική μελέτη η οποάι δημοσιεύτηκε στην Αμερική κατέληξε στο δεδομένο πως η πιθανότητα να σκοτωθεί κάποιος από αστεροειδή είναι υπερδιπλάσια ( μία στα 1,6 εκατομμύρια) από την πιθανότητα να πεθάνει από καρχαρία (μία στα 3,7 εκατομμύρια), σύμφωνα με το Associated Press.

Η έρευνα, μάλιστα, σημειώνει πως το 2016 συνέβησαν παγκοσμίως 81 επιβεβαιωμένες επιθέσεις καρχαριών σε ανθρώπους και από αυτές υπήρξαν τέσσερις θάνατοι.

Ποιοι είναι οι πιθανότεροι τρόποι να πεθάνεις στη θάλασσα;

Αφού δεν είναι καρχαρίας οι ερευνητές κατέληξαν στο ότι είναι 290 φορές πιθανότερο να πεθάνει κανείς στη θάλασσα από σύγκρουση σκαφών και 132 φορές πιθανότερο να πνιγεί!

Σε συνέχεια της αναφοράς στα στατιστικά στοιχεία, στις έρευνες επισημαίνεται ότι, η πιθανότητα θανάτου από κεραυνό είναι μία στις 960.000, από πτώση του ανθρώπου μία στις 218, από τροχαίο μία στις 90 και από γρίπη μία στις 63.

Να σημειωθεί πως οι δύτες είναι 7.000 πιθανότερο να εισαχθεί στο νοσοκομείο για τη νόσο των δυτών παρά λόγω επίθεσης καρχαρία.

Διάβασε επίσης:

Καθημερινά πράγματα που κάνουν τους καρχαρίες να μοιάζουν γατάκια!