«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 55 ετών ο τέταρτος Ολυμπιονίκης του Λος Άντζελες στην άρση βαρών Γιάννης Τσιντσάρης. Πλέον η οικογένεια της άρσης βαρών είναι πιο φτωχή, καθώς σύσσωμη πενθεί για τον θάνατο του Σερραίου πρωταθλητή.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών εξέφρασαν μέσω ανακοίνωσης τους τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ο Γιάννης Τσιντσάρης θυμίζουμε, πως γεννήθηκε στις 8-2-1962 στο Σιδηρόκαστρο Σερρών και αφού είχε ασχοληθεί αρχικά με την σφυροβολία και την πάλη, το 1977 γνώρισε το άθλημα της Άρσης Βαρών.

Σημειώνεται, πως τελευταίος του μεγάλος αγώνας ήταν το 1992 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ουγγαρίας, όπου με 350κ. στο σύνολο κατέλαβε την 10η θέση.

Μιλώντας για την πορεία του στον χώρο ο ίδιος είχε πει σε συνέντευξη του:

Πέρασα από πολλά αθλήματα, αλλά με κέρδισε η ‘Αρση Βαρών. Δεν την διάλεξα εγώ, αυτή με διάλεξε

Ο Τσιντσάρης ήταν παντρεμένος από το 1984 έως το 1988 με την Άννα Βερούλη.

Η ανακοίνωση από την Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών:

«Η οικογένεια της Άρσης Βαρών είναι από σήμερα φτωχότερη και θρηνεί το χαμό του Ολυμπιονίκη Γιάννη Τσιντσάρη. Σε ηλικία μόλις 55 χρονών έφυγε από τη ζωή ο Σερραίος πρωταθλητής που είχε κατακτήσει την 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΑΒ θα ήθελαν να εκφράσουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος».