Την ίδια στιγμή που στην Αθήνα επικρατεί πανικός με την ακύρωση του Euro Working Group που θα ξεκλείδωνε τα 2 δισ. ευρώ και τα στενά τετ- α τετ κυβέρνησης – Θεσμών, η Κομισιόν εμφανίζεται πιο χαλαρή από ποτέ στην υλοποίηση των μέτρων. Δεν έγινε και κάτι, αν δεν εφαρμοστεί κάποιο μέτρο, αναφέρει.

Δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση υποστηρίζει η Κομισιόν, τονίζοντας πως ποτέ δεν έγινε λόγος για εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ εντός αυτής της εβδομάδας. Το Euro Working Group όντως δεν θα γίνει σήμερα, Τετάρτη, όμως έτσι κι αλλιώς “οι ομάδες εργασίας είναι πάντα stand by ή συνεδριάζουν διαρκώς”.

Η Κομισιόν υπογράμμισε παράλληλα, πως δεν αποκλείεται να γίνει συνεδρίαση εντός την εβδομάδας, αλλά το σίγουρο είναι πως θα γίνει την επόμενη.

Την ίδια στιγμή, πηγή της Κομισιόν επισημαίνει ότι το σημαντικό είναι να έχουν ψηφιστεί όλα τα προαπαιτούμενα και να έχει ξεκινήσει η υλοποίηση των βασικών. Δεν θα γίνει και κάτι αν δεν ξεκινήσει η υλοποίηση ενός μέτρου, αρκεί φυσικά να μην πρόκειται για κάτι που είναι μείζονος σημασίας.