Νέα έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα πως το να πίνεις και να οδηγείς είναι χειρότερο από το να έχεις κάνει χρήση μαριχουάνας και να οδηγείς.

Η έρευνα που έγινε διαπίστωσε ότι τα άτομα που έχουν καταναλώσει αλκοόλ και οδηγούν δεν είναι τόσο προσεκτικά γιατί υποτιμούν τις επιδράσεις του ποτού και γίνονται πιο επικίνδυνοι τόσο για τον εαυτό όσο και για τους άλλους.

Αντίθετα, οι οδηγοί που είναι υπό την επήρεια μαριχουάνας τείνουν να είναι πιο προσεκτικοί για να αντισταθμίσουν τις επιδράσεις.

Η ομάδα που υπεβλήθη στην εξέταση αποτελούνταν από 19 ενήλικες. Οι ερευνητές μέτρησαν πόσες φορές μέσα στα 45 λεπτά της δοκιμής οι συμμετέχοντες άλλαξαν λωρίδα και επιτάχυναν χωρίς να προσέχουν.

Τι διαπίστωσαν; Ότι το αλκοόλ, αλλά όχι η μαριχουάνα, αυξάνει τις φορές που ένας οδηγός θα αλλάξει λωρίδα και θα επιταχύνει χωρίς να κοιτάξει.

Παρόλο που η μαριχουάνα επηρεάζει σε μικρότερο βαθμό τις ικανότητες οδήγησης, εξακολουθεί να μειώνει ως ένα βαθμό την απόδοση της οδήγησης. Η μαριχουάνα περιορίζει την όραση του οδηγού με αποτέλεσμα να κρύβει με τη σειρά της πολλούς κινδύνους για τους οδηγούς.

Εννοείται ότι ο οδηγός σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι νηφάλιος είτε από ναρκωτικά είτε από αλκοόλ προκειμένου να προστατεύσει τον εαυτό τους αλλά και τους άλλους οδηγούς.