Ποινική δίωξη για κακούργημα ασκήθηκε σε βάρος των δύο δραστών της κινηματογραφικής ληστείας στο Π. Φάληρο, οι οποίοι οδηγήθηκαν νωρίτερα στον Εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη για ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα από δράστες με καλυμμένα χαρακτηριστικά (κακούργημα), παράνομη οπλοφορία, βία κατά συρροή και απειλή (πλημμελήματα) σε βάρος των δύο δραστών της ληστείας.

Θυμίζουμε ότι για τη ληστεία έχουν συλληφθεί συνολικά δύο άτομα. Οι ληστές ήταν συνολικά τέσσερις: Οι δύο έχουν συλληφθεί, ο τρίτος εντοπίστηκε νεκρός και ο τέταρτος δράστης, ο οποίος κρυβόταν στην ντουλάπα του σπιτιού για 14 ώρες, καταζητείται και έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Μάλιστα, το απόγευμα της Τρίτης δόθηκε στη δημοσιότητα η πρώτη φωτογραφία του ληστή, ο οποίος κατάφερε για 14 ώρες να κρύβεται μέσα στη ντουλάπα και τελικά να τραπεί σε φυγή.

ληστής στο Π. Φάληρο

Oι δύο συλληφθέντες θα απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με το «φιάσκο» στο Παλαιό Φάληρο:

«Σχετικά με τη χθεσινή ληστεία στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου και τη σύλληψη δυο από τους δράστες, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αξιολογείται η επιχειρησιακή διαλειτουργικότητα των εμπλεκομένων Υπηρεσιών».