Αν ρωτήσεις τις γυναίκες για το ποιοι είναι πιο νάρκισσοι θα σου πουν οι άντρες. Αν πάλι ρωτήσεις τους άντρες θα πουν όλοι μαζί, με ένα στόμα και μια φωνή, οι γυναίκες! Τελικά το θέμα, όμως, είναι τι λένε οι επιστήμονες, αυτοί δηλαδή που ασχολήθηκαν με το εν λόγω θέμα και έκαναν τις δικές τους έρευνες. Εμάς, κάτι πήρε το αυτί μας και θα σου το μεταφέρουμε, όχι από κουτσομπολιό αλλά απλά από κοινωνικό ενδιαφέρον για να μπορέσουμε να βάλουμε όποιον χρειάζεται στην σωστή θέση.
mirror-ipop.gr

Σε έρευνα, λοιπόν, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο, οι επιστήμονες απαντούν ότι πιο νάρκισσοι τελικά ανάμεσα στα δύο φύλα είναι οι άντρες και όχι οι γυναίκες και φυσικά αναλύουν το γιατί.

Για να φτάσουν στο εν λόγω συμπέρασμα οι ερευνητές εστίασαν σε τρία συγκεκριμένα χαρακτηριστά της ναρκισσιστικής συμπεριφοράς και ανέλυσαν την συμπεριφορά πάνω από 10.000 ατόμων. Εστίασαν στην αναζήτηση της εξουσίας, στις αυξημένες απαιτήσεις αλλά και στις ηγετικές ικανότητες.

Όπως τελικώς απέδειξαν, οι άντρες σε σύγκριση με τις γυναίκες επιδεικνύουν τις περισσότερες φορές πιο έντονο δυναμισμό και δείχνουν επίσης την έντονη επιθυμία που έχουν για να κυριεύσουν τους πάντες. Αυτό υποδηλώνει ότι αυτοί κρατούν τα ινία του ναρκισσισμού και ακόμα και αν προσπαθούν πολλές φορές να καταπνίξουν τις συμπεριφορές που βγάζουν προς τα έξω δεν τα καταφέρνουν.