Η αρχή έγινε απ’το βήμα της Βουλής, όταν ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε ως μπροστάρη της διεκδίκησης των πολεμικών αποζημιώσεων απ’την Γερμανία, τον Μανώλη Γλέζο. Και επειδή έχει χιλιάδες πράγματα αυτήν την περίοδο στο μυαλό του, αποφασίσαμε να του βρούμε εμείς τους υπόλοιπους που θα πιέσουν την γερμανική πλευρά και θα φέρουν την ιστορική δικαίωση.

Κώστας Πρέκας

Εδώ κλέβουμε εκκλησία και λέμε απλά το αυτονόητο. Όποιος δυσκολεύεται να καταλάβει το γιατί, του ευχόμαστε καλή συνέχεια στον πολιτιστικό του κατήφορο.

Λάκης Κομνηνός

Γιατί έχει ζήσει τους Γερμανούς και ξέρει τα πράγματα από μέσα.

Σωτήρης Γεωργούντζος

 

Χωρίς λίγη κλάψα, πού να πας; Ο Μπαλοτέλι των φτωχών θα βουρκώσει, θα δακρύσει και στο τέλος θα τους συγκινήσει, είναι σίγουρο.

Σοφία Βούλτεψη

 

Γιατί με την Σοφία Βούλτεψη η εθνική συστράτευση πάνω από κόμματα γίνεται πραγματικότητα. Και γιατί θα τους μιλάει ακατάπαυστα μέχρι να συμφωνήσουν, και αφού συμφωνήσουν αλλά και στην επόμενη ζωή τους.

Ευτύχης Μπλέτσας

 

Το ελληνικό μυστικό υπερόπλο : ο αγαθός μάγειρας, ο αιώνιος έφηβος εμφανισιακά, κρύβει ένα σατανικό μυαλό και εδώ και χρόνια επεξεργάζεται μαζί με μία ομάδα ειδικών επιστημόνων την πρώτη διατροφική υπερβόμβα που θα απειλήσει να καταστρέψει ολόκληρες χώρες. Ακόμα και αν δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά και τα βγάλαμε απ’το μυαλό μας (αν είναι δυνατόν) θα είναι ωραίο να τον δούμε να φεύγει για λίγο απ’ την χώρα.

Ακάλυπτος

Ο κλασικός παλαιοπασόκος, ο νεόπλουτος με τα δανεικά χρήματα, με τις μετοχές φούσκα και με το τζηπ που το παρκάρει αποκλειστικά πάνω σε πεζοδρόμια.

Γιατί ένα λαμόγιο, ένας πρασινοφρουρός, πάντα είναι χρήσιμος σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, ειδικά αν ανήκει και στη γενιά του ’90, η οποία είχε χορέψει τα καλύτερα ζεϊμπέκικα.

Χριστίνα Κολέτσα

Δεν χρειάζεται να μιλάει, απλά να κάθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και αργότερα να ανέβει και πάνω στο τραπέζι (Σόιμπλε τρελιάρη, με ευχαριστείς αργότερα).

Φάνης Γκέκας

Θα προειδοποιήσουμε (“εμείς δεν απειλούμε” θα τους πούμε με ένα σαρδόνιο χαμόγελο) ότι θα επιστρέψουμε στους Γερμανούς και αυτόν και τα κουρέματά του.

Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Σας παρακαλούμε κοιτάξτε τι παιδιά γεννιούνται μέχρι και σήμερα στην χώρα μας εξαιτίας των χημικών που έριξαν τότε οι Γερμανοί. Τι λέτε; Δεν έριξαν χημικά; Και τότε πώς εξηγείτε τις μπογδανογεννέσεις; Ας σοβαρευτούμε λίγο σας παρακαλώ.

Tus

Ο Tus αποτελεί το ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί της χώρας μας. Ο αντιπαθής κατά τ’άλλα ράπερ, είναι η ζωντανή απόδειξη για τις τραγικές ελλείψεις στην δημόσια υγεία που έχει επιφέρει το Μνημόνιο. Με όπλο την Κρίση και τις λανθασμένες επιλογές που οδήγησαν στην έλλειψη ψυχοφαρμάκων, θα χτυπήσουμε την Γερμανία και για τις πολεμικές αποζημειώσεις.