Σε ηλικία 93 ετών έφυγε από τη ζωή την Κυριακή ο Ιωάννης Γρίβας, ο οποίος ήταν δικαστικός, πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου αλλά και υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ελλάδας την περίοδο από 12 Οκτωβρίου 1989 έως 23 Νοεμβρίου 1989.

Σημειώνεται, πως ο Ιωάννης Γρίβας γεννηθεί στις 23 Φεβρουαρίου 1923 στην Κάτω Τιθορέα της Λοκρίδας και σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τονίζουμε, πως επίσης συμμετείχε στο δικαστήριο το οποίο δίκασε τους πρωταίτιους του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967.

Κατά τη θητεία του στον Άρειο Πάγο, διετέλεσε επικεφαλής στο ειδικό δικαστήριο για το σκάνδαλο για το γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι όπου κατηγορούμενος ήταν ο υπουργός Οικονομικών, Νικ. Αθανασόπουλο.

Η κηδεία του αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα και ώρα 14:00, στο κοιμητήριο Αμαρουσίου.

Συλλυπητήρια από τον Πρόεδρο της Βουλής:

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νικόλαος Βούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τον θάνατο του Ιωάννη Γρίβα που διετέλεσε υπηρεσιακός Πρωθυπουργός της Ελλάδας:

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του διακεκριμένου δικαστικού, πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου και υπηρεσιακού Πρωθυπουργού της χώρας, Ιωάννη Γρίβα, που έφυγε από τη ζωή. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

Σημειώνεται, πως η Βουλή των Ελλήνων, αντί στεφάνου, θα κάνει δωρεά στη μνήμη του, στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου, κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας του εκλιπόντος.

Συλλυπητήρια από τον Πρωθυπουργό:

Σε σχετική του ανακοίνωση ο Αλ. Τσίπρας τόνισε:

«Με θλίψη ενημερώθηκα για τον θάνατο του πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου και υπηρεσιακού Πρωθυπουργού, κ. Ιωάννη Γρίβα.

Ο Ιωάννης Γρίβας υπηρέτησε σταθερά την Ελληνική Δημοκρατία τόσο ως ανώτατος δικαστικός όσο και ως Πρωθυπουργός σε κρίσιμες και ταραγμένες περιόδους.

Εκφράζω στους οικείους του τα βαθιά συλλυπητήρια της Κυβέρνησης και εμού προσωπικά».