Στην περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ρωσία στάθηκε οι κ.κ. Τσίπρας και Ντβορκόβιτς κατά την συνάντησή τους στην Θεσσαλονίκη.

Ο αναπληρωτής Ρώσος Πρωθυπουργός βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη λόγω της εμπορικής και επιχειρηματικής παρουσίας της χώρας του στην 81η Διεθνή Έκθεση.

Σύμφωνα με τους κ.κ. Τσίπρα και Ντβορκόβιτς το αυξημένο επίπεδο συνεργασίας ανάμεσα στα δύο κράτη τονίστηκε και κατά τις επισκέψεις του Έλληνα Πρωθυπουργού στη Ρωσία και του Βλ. Πούτιν στην Αθήνα.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως «Ελλάδα και Ρωσία έχουν κοινές παραδόσεις, συνεργάζονται με αλληλοκατανόηση και μπορούν να έχουν κι ένα σημαντικό μέλλον».

Θυμίζουμε ότι στην 81η ΔΕΘ τιμώμενη χώρα είναι η Ρωσία.

Ο Αλέξης Τσίπρας ευχήθηκε στον Ρώσο αναπληρωτή Πρωθυπουργό να είναι επιτυχής η παρουσία της Ρωσίας στη ΔΕΘ.

Ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Ρωσίας επισήμανε απ’ την πλευρά του: «Οι επαφές ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία εντάθηκαν τους τελευταίους μήνες και η συνάντηση του κ. Πούτιν με τον κ. Τσίπρα έδωσε ώθηση για ανάπτυξη της συνεργασίας σε πολλούς τομείς».

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι «στη διάρκεια της παρουσίας της Ρωσίας στην 81η ΔΕΘ θα διεξαχθεί ελληνορωσικό επιχειρηματικό φόρουμ». Ακολούθως σημείωσε τη μεγάλη επιτυχία των πολιτιστικών ανταλλαγών ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία και υπενθύμισε τη χθεσινή συνάντηση των υπουργών Πολιτισμού Ελλάδας και Ρωσίας, οι οποίοι συμφώνησαν για τη συνεργασία τον επόμενο χρόνο.

Ο κ. Ντβορκόβιτς μετέφερε, τέλος, στον Έλληνα Πρωθυπουργό τους χαιρετισμούς του Βλ. Πούτιν και του Πρωθυπουργού της Ρωσίας.

Photo: ©INTIMEnews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ