Πέρασε απ’ τη Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, ενώ νωρίτερα απ’ τη συζήτηση είχαν αποχωρήσει η ΝΔ, το ΚΚΕ και το Ποτάμι.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, ενώ μαζί με τα άρθρα, σε ψηφοφορία τέθηκαν και 16 υπουργικές τροπολογίες και μια βουλευτική, για τα ΚΕΠ, οι οποίες έγιναν επίσης δεκτές κατά πλειοψηφία.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΑΝΕΛ, «όχι» ψήφισε η ΧΑ και «παρών» ψήφισε η Ένωση Κεντρώων.

Η Αντιπολίτευση αντέδρασε στη σωρεία τροπολογιών που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο, με τη Νέα Δημοκρατία ν’ αποχωρεί απ’ τη συζήτηση καταγγέλλοντας «κακή νομοθέτηση».

Το νομοσχέδιο στοχεύει στην αντιμετώπιση της φορολογικής απάτης και της φοροδιαφυγής. Μεταξύ των διατάξεων είναι η πρόσθεση των αγροτικών εφοδίων στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, η θεσμοθέτηση του ακατάσχετου λογαριασμών μέχρι του ποσού των 1.250 ευρώ, η επέκταση και για το 2018 της επιπλέον έκτακτης φορολογίας των εφοπλιστών και η φορολογική ελάφρυνση των πληγέντων στη Λέσβο.

Photo: REUTERS/Alkis Konstantinidis