Συνάντηση θα έχουν την Παρασκευή στο Βερολίνο οι Υπουργοί Οικονομικών πέντε κρατών- μελών της Ε.Ε. με αξιωματούχους του ΔΝΤ με αποκλειστικό θέμα συζήτησης το ελληνικό χρέος.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η γερμανική Süddeutsche Zeitung στη συνάντηση θα δώσουν το παρών οι ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ολλανδίας.

Η εφημερίδα δεν αναφέρει τα επιμέρους ζητήματα που θα τεθούν στο τραπέζι της συζήτησης.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν και εκπροσώπους της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ESM να δίνουν το παρών στη μίνι- σύνοδο.

Αξίζει να τονίσουμε ότι το πρακτορείο MNI μετέδιδε νωρίτερα ότι οι Βρυξέλλες επεξεργάζονται ένα plan B για την περίπτωση που το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Το πρακτορείο επικαλούμενο αξιωματούχο τονίζει πως «πρόκειται για μια εναλλακτική που προβλέπει τον προσδιορισμό ορισμένων πολιτικά ανώδυνων μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος».

Να θυμίσουμε ότι κάλεσμα να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους έκανε ο Πορτογάλος ΥΠΟΙΚ, Μάριο Σεντένο, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στην γερμανική Bild. Ο Πορτογάλος Υπουργός τόνισε πως η Ε.Ε. θα πρέπει να συζητήσει για το χρέος, ακόμα και χωρίς το ΔΝΤ.