Αλλάζει από σήμερα, Δευτέρα, το σκηνικό του καιρού. Πέφτει η θερμοκρασία σε όλη την χώρα και τα πρωτοβρόχια κάνουν την εμφάνιση τους.

Αττική

Γενικά αίθριος ο καιρός με παροδικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος αλλά θα υπάρχουν και βαθμιαία νεφώσεις. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Μακεδονία, Θράκη

Παρατηρούμε λίγες νεφώσεις οι οποίες παροδικά θα είναι πιο αυξημένες. Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ οι άνεμοι στην κεντρική Μακεδονία και τα ανατολικά θαλάσσια τμήματα μέχρι τις πρωινές ώρες 6 με 7 μποφόρ.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Παρατηρούνται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και μέχρι τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος ο καιρός με άνεμους από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 24 έως 31 και στην Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ οι άνεμοι. Η θερμοκρασία κυμαίνεται στους 22 με 33 βαθμούς.