Σε αναζήτηση ημερομηνιών για το μεγάλο debate των πολιτικών αρχηγών βρίσκονται από χτες οι εκπρόσωποι των κομμάτων αφού παρουσιάστηκε πρόβλημα στην ημερομηνία και αντί για τις 10 Σεπτεμβρίου έρχεται στο τραπέζι των συζητήσεων το ενδεχόμενο να γίνει στις 8 ή στις 9 του μήνα.

Βέβαια, έχει ήδη κλείσει η συμφωνία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την τηλεοπτική μονομαχία του Αλέξη Τσίπρα με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη για την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου.

Το συνολικό debate θα αλλάξει ημερομηνία λόγω προβλήματος της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά η οποία για την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματισμένη συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη. Έτσι, το ΠΑΣΟΚ πρότεινε ως εναλλακτικές ημερομηνίες τις 8 ή 9 Σεπτεμβρίου και το θέμα μένει πλέον να διευθετηθεί στην διακομματική επιτροπή.

Ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας απάντησε θετικά ενώ και η ΝΔ εξετάζει τις νέες ημερομηνίες. Παρομοίως θετικοί είναι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Το ΚΚΕ και η Λαική Ενότητα διαφώνησαν με την τηλεοπτική αναμέτρηση Τσίπρα-Μεϊμαράκη, που εκ των πραγμάτων ενισχύει το νέο δικομματισμό και πολώνει την εκλογική αντιπαράθεση μεταξύ των αρχηγών των δύο πρώτων κομμάτων.

«Η διενέργεια ενός τέτοιου debate μόνο στόχο έχει την τεχνητή πόλωση και τον εγκλωβισμό του λαού σε ένα κακέκτυπο του παλιού δικομματισμού» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ που διαφωνεί όμως και στο μεγάλο debate διευκρινίζοντας ότι η διαφωνία του αφορά την ουσία και όχι τις ημερομηνίες: «Η προηγούμενη εμπειρία έχει δείξει ότι δεν προσφέρει τίποτα στην αντικειμενική και ολόπλευρη ενημέρωση του ελληνικού λαού για τις θέσεις των κομμάτων, μέσω μιας διαδικασίας παράλληλων μονολόγων, η οποία επανειλημμένα στο παρελθόν είχε επικριθεί και από το κοινό και από τους δημοσιογράφους που συμμετείχαν σε αυτή».

Πιο σκληρή ήταν η αντίδραση της Λαϊκής Ενότητας: «Ο νέο-μνημονιακός» κος Τσίπρας και ο «παλαιο-μνημονιακός κ. Μεϊμαράκης τα βρήκαν σε τηλεοπτική στημένη μονομαχία»: τόνισε. Αφού επισημαίνει την ριζική διαφωνία της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ στο debate Τσίπρα- Μειμαράκη αντιπροτείνει θεματικά debate μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών.

Εκτός συζήτησης είναι η Χρυσή Αυγή που αντέδρασε με μία σκληρή δήλωση.